Avrupa Haber Ajansları Birliği Genel Kurulu

- Ermenistan haber ajansının üyelik başvurusu reddedildi - AA, İtalyan haber ajansı ANSA ile iş birliği anlaşması imzaladı

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Haber Ajansları Birliği Genel Kurulu

Avrupa Haber Ajansları Birliği (EANA) üyesi ajansların yöneticileri, İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenen Genel Kurul'da bir araya geldi.

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz'ün katıldığı Genel Kurul, EANA Başkanı Clemens Pig'in, Birliğin yıllık raporunu üyelere sunmasıyla başladı.

AA, EANA Genç Gazeteciler Programı'na seçilen 3 ajanstan biri oldu

Etkinlikte bazı haber ajanslarından katılımcılar, geliştirdikleri projeler ve 2022'de sergiledikleri başarılarını, yaptıkları sunumla anlattı.

"EANA Genç Gazeteciler Programı"nın Genel Kurulu haberleştirme projesine başvuran 30'un üzerinde Avrupa haber ajansı arasından İngiltere ve İsviçre haber ajanslarıyla beraber AA da seçildi.

- Ermenistan haber ajansının başvurusu reddedildi

Genel Kurulun ardından AA muhabirine açıklama yapan AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Karagöz, toplantıda EANA'ya üye olmak isteyen ajanslar için oylamalar yapıldığını anlatarak Kosova'da yayın yapan KosovoPress ajansının, AA'nın da desteğiyle üyeliğe kabul edildiğini belirtti.

Karagöz, Ermenistan'da yayın yapan Armenpress ajansının üyelik başvurusunun oylamada reddedildiğini kaydetti.

- "AA'nın uluslararası etkinliği giderek artıyor"

Genel Kurul kapsamında ajansların bir araya gelerek sektöre ilişkin tecrübe paylaşımında bulunduğunu belirten Genel Müdür Karagöz, "Avrupa'da faaliyet gösteren ajansların tümü EANA üyesi. Anadolu Ajansı da bu birliğin etkin bir üyesidir." dedi.

Karagöz, "Genel Kurul'da, 2024'teki EANA toplantısının İstanbul'da yapılması teklifinde bulunduk. AA'nın uluslararası etkinliğini giderek arttırıyoruz." diye konuştu.

- AA, İtalyan haber ajansı ANSA ile iş birliği anlaşması imzaladı

Zürih'teki toplantı kapsamında Anadolu Ajansı (AA) ile İtalyan haber ajansı ANSA arasında iş birliği anlaşması da imzalandı.

Toplantının ikinci gününde düzenlenen "Genç Nesillerin Medya Tüketim Alışkanlıkları" adlı konferansın ardından AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Karagöz, ANSA Genel Müdürü Stefano de Alessandri bir araya geldi.

Karagöz ve De Alessandri, AA ile ANSA arasında karşılıklı haber ve görsel materyal paylaşımına dair mevcut anlaşmayı yenilemeyi öngören metinlere imza attı.

-"İtalyan medyasının AA üzerinden Türkiye'yi takip etmesi önemli"

İmza töreninin ardından Karagöz, ANSA ile imzalanan anlaşmanın her iki ajansın uluslararası alanda faaliyetlerini olumlu etkileyeceğini vurgulayarak "Türkiye'deki faaliyetlerimizde İtalyan haber ajansına destek olacağız. ANSA da İtalya'daki habercilik anlamında AA'nın bir partneri olacak." dedi.

Karagöz, AA'nın İtalya'daki sosyal, ekonomik ve siyasi gündemi takip etme kapasitesinin bu anlaşmayla birlikte daha güçlenerek artacağını belirtti ve "İtalyan medyasının da AA üzerinden Türkiye'yi takip etmesi önemli. AA hemen hemen dünyadaki en büyük haber ajanslarıyla bu tarz iş birliklerine girmektedir." diye konuştu.

ANSA Üst Yöneticisi Alessandri de iki ajans arasındaki yenileme anlaşmasının imzalanmasından mutluluk duyduğunu belirterek "Bu imza ile yıllardır ortak memnuniyet içerisinde sürdürdüğümüz ortaklığımızı daha güçlendirmiş olduk." ifadesini kullandı.

AA ile ANSA'nın EANA'nın kurucu ajansları arasında yer aldığını hatırlatan Alessandri, “Yeni anlaşmamız, iki ülkenin karşılıklı iletişimini destekleme yolunda ortak ticari projelerimizin ilerlemesi için önemli bir adım teşkil ediyor." değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar