Avrupa Güreş Şampiyonası

- Erkekler serbest stil müsabakalarının ilk gününde Selahattin Kılıçsallayan, Muhammet Nuri Kotanoğlu ve Haydar Yavuz bronz madalya maçı için repesaj hakkı elde etti - Milli güreşçilerden Ahmet Peker ve son Avrupa şampiyonu Rıza Yıldırım elendi

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Güreş Şampiyonası

KASPİYSK (AA) - Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil müsabakaları başladı.

Kaspiysk kentindeki organizasyonun 5. gününde erkekler serbest stil 57, 65, 70, 79 ve 97 kiloda elemeler yapıldı.

Serbest stil müsabakalarının ilk gününde mindere çıkan 5 milli güreşçi de finale yükselme başarısı gösteremedi.

Milli güreşçilerden Selahattin Kılıçsallayan, Haydar Yavuz ve Muhammet Nuri Kotanoğlu, ilk kez büyüklerde mücadele etti.

Son Avrupa şampiyonu milli güreşçi Rıza Yıldırım, 97 kilo ilk turunda Macar Pavlo Oliinyk'e 5-2 yenildi.

Serbest Milli Takımı'nın genç isimlerinden Muhammet Nuri Kotanoğlu, 79 kilo elemelerinde Rus Akhmed Shiabdinovitch Gadzhimagomedov'a 9-3 kaybetti.

65 kiloda Türkiye'yi temsil eden Selahattin Kılıçsallayan, ilk maçında Belaruslu Viktar Serada'yı 6-1'le geçmesine rağmen çeyrek finalde Azerbaycanlı Haji Aliyev'e 9-2 yenildi.

70 kiloda mindere çıkan Haydar Yavuz, ilk turda İsrailli Emrach Gasanov'u 12-2 sayı tuşuyla mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Haydar, çeyrek finalde Polonyalı Magomedmurad Gadzhiev'e tartışmalı hakem kararı sonrası 6-4 yenildi.

Uzun bir aradan sonra yeniden milli takıma giren Ahmet Peker ise 57 kilo ilk turunda Belaruslu Uladzislau Andreyeu karşısında minderden 6-2 mağlup ayrıldı.

Milli sporculardan Selahattin Kılıçsallayan, Muhammet Nuri Kotanoğlu ve Haydar Yavuz, bronz madalya maçı için repesaj hakkı elde ederken, Rıza Yıldırım ve Ahmet Peker elendi.

Repesaj müsabakalarında Selahattin'in rakibi Avusturyalı Gabriel Janatsch, Muhammet Nuri'nin rakibi Fransız Johnny Just Bur, Haydar'ın rakibi de Belaruslu Azamat Nurykau oldu.

Erkekler serbest stil 57, 65, 70, 79 ve 97 kiloda repesaj ve madalya müsabakaları yarın yapılacak.

Yorumlar