Avrupa Güreş Şampiyonası

- Üst üste 3. kez Avrupa şampiyonu olan Yasemin Adar: "Kendimle gurur duyuyorum" - TGF Başkanı Aydın: "Kadın güreşçilerimiz gerçekten tarih yazdılar. Avrupayı fethettiler desek yeri. 5'te 5 yaptılar. Ben bunlara '5'i birlik' diyorum" - Kadın Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Kahraman: "Türk kadını burada güçlü olduğunu gösterdi. 5 madalya ile tarih yazdık"

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Güreş Şampiyonası


KASPİYSK (AA) - Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 76 kiloda altın madalya kazanan Yasemin Adar, "Kendimle gurur duyuyorum." dedi.

Üst üste 3. kez altın madalya alan Yasemin, final müsabakasının ardından AA muhabirine duygularını paylaştı.

Avrupa'da zirveyi yine rakiplerine kaptırmayan milli güreşçi, "3. kez Avrupa şampiyonu oldum. Gerçekten çok mutluyum. Kendimle gurur duyuyorum. Bu gururu Türk milletine yaşattığım için kendimle onur duydum." diye konuştu.

Yasemin, takım halinde şu an 5 madalyaya ulaşarak bir ilki gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, "Yarın da madalya şansımız var. Kelimelerle tarif edemeyecek kadar çok mutlu ve heyecanlıyım. Tüm Türk halkına teşekkür ediyorum. Çünkü onlar benimle beraberlerdi. Dualarını eksik etmediler." ifadelerini kullandı.

Yasemin Adar'ı tebrik eden Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) Başkanı Musa Aydın ise "Yasemin çok tecrübeli bir sporcu. Taktik bir güreşti, açık ara farkla olimpiyat üçüncüsünü yendi. Ayrıca 3. Avrupa şampiyonluğu oldu. Bu madalyaları 80 milyon Türk halkına ve Afrin'deki şehitlerimize armağan ediyoruz." dedi.

Aydın, kadın güreşçilerin çok başarılı bir şampiyona geçirdiğinin altını çizerek, "Kadın güreşçilerimiz gerçekten tarih yazdılar. Avrupayı fethettiler desek yeri. 5'te 5 yaptılar. Ben bunlara '5'i birlik' diyorum. Teknik ekibi, asbaşkanımızı tebrik ediyorum. Başarıların devamını diliyorum." şeklinde görüş belirtti.

Kadın Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Efrahim Kahraman ise şunları kaydetti:

"Daha önce de tarih yazmıştık. Buraya gelmeden önce birbirimize inandık, güvendik. Herkese teşekkür ediyorum. Beni yanıltmadılar. Biz daha çok şeyler başarabiliriz. Türk kadını burada güçlü olduğunu gösterdi. 5 madalya ile tarih yazdık. İnşallah, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda da tarih yazarız. Madalyaların hepsi şehitlerimize, Türk milletimize armağan olsun."

Yorumlar