Avrupa Güreş Şampiyonası

- Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde düzenlenen organizasyonda grekoromen stil müsabakaları tamamlandı

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Güreş Şampiyonası

KASPİYSK (AA) - Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil müsabakaları sona erdi.

Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde düzenlenen organizasyonun 3. gün akşam seansında Enes Başar'ın üçüncü olduğu 67 kilonun yanı sıra 60, 72, 82 ve 97 kiloda madalya müsabakaları yapıldı.

Ev sahibi Rusya'dan Sergey Emelin'in altın madalya kazandığı 60 kiloda, Azerbaycanlı Murad Mammadov gümüş, Gürcü Dato Chkhartishvili ve İtalyan Jacopo Sandron bronz madalya elde etti.

Murat Dağ'ın repesajda elendiği 72 kiloda ev sahibi avantajını iyi kullanan Rus Adam Kurak Avrupa şampiyonu olurken, Azerbaycanlı Rasul Chunayev gümüş madalyada kaldı. Bu sıklette üçüncülük kürsüsüne Gürcü Iuri Lomadze ve Macar Balint Korpasi çıktı.

82 kiloda altın madalyayı Ermeni Maksim Manukyan kazandı. Belaruslu Viktar Sasunouski gümüş, Azerbaycanlı Rafig Huseynov ve Bulgar Daniel Tihomirov Aleksandrov bronz madalyanın sahibi oldu.

97 kiloda altın madalyaya Ermenistan'dan Artur Aleksanyan uzanırken, Sırp Mikheil Kajaia gümüş madalya etti. Macar Balazs Kiss ve Finlandiyalı Matti Elias Kuosmanen bronz madalyayı boynuna taktı.

Grekoromen stil ülke sıralamasında ev sahibi Rusya 169 puanla birinci, Gürcistan 127 puanla ikinci, Azerbaycan ise 113 puanla üçüncü oldu.

Şampiyonada grekoromen stilde 1 altın ve 2 bronz madalya kazanan Türkiye, 65 puanla 6. oldu.

Kaspiysk kentindeki Avrupa Güreş Şampiyonası'nda yarın kadınlar 53, 57, 62, 65 ve 72 kiloda elemeler, 50, 55, 59, 68 ve 76 kiloda madalya müsabakaları yapılacak.

Türkiye'yi 53 kiloda Aysun Erge, 57 kiloda Mehlika Öztürk, 62 kiloda Derya Bayhan, 65 kiloda Aslı Tuğcu ve 72 kiloda Beste Altuğ temsil edecek.

76 kiloda Yasemin Adar ve 59 kiloda Elif Jale Yeşilırmak altın madalya mücadelesi verecek. 50 kiloda Evin Demirhan, 55 kiloda Bediha Gün ve 68 kiloda Buse Tosun bronz madalya için mindere gelecek. Elemeler saat 11.00, madalya müsabakaları ise 18.00'de başlayacak.

Yorumlar