Avrupa Birliği'nden Merkel'e Türkiye uyarısı: Kayıp olur

Her fırsatta Türkiye karşıtı açıklamalarda bulunan Almanya Başbakanı Merkel'e Türkiye'nin AB sürecini baltalama çabalarına uyarı geldi. Avrupa Parlamentosu Türkiye Forumu Genel Sekreteri Batalla, Türkiye-AB müzakerelerinin askıya alınmasının 'ölümcül stratejik hata' olacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Birliği'nden Merkel'e Türkiye uyarısı: Kayıp olur

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Forumu Genel Sekreteri Laura Batalla, Türkiye-AB ilişkilerini değerlendirdi.

Almanya Başbakanı ve Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) lideri Angela Merkel ve rakibi Sosyal Demokrat Parti (SPD) lideri Martin Schulz’un katıldıkları televizyon programında Türkiye’nin AB üyelik müzakerelerine ilişkin yaptıkları açıklamalara değinen Batalla, AB'ye üye ülkelerin birçoğu arasında AB-Türkiye müzakerelerinin askıya alınmasına yönelik görüş birliği olmadığına işaret etti.

Batalla, "Almanya’da Schulz ve Merkel’in Türkiye-AB müzakerelerinin askıya alınmasına yönelik açıklamaları, haftaya Almanya’da yapılacak seçimler çerçevesinde değerlendirilmeli" ifadesini kullandı.

Gelecek ay düzenlenecek AB Konseyi zirvesinde Türkiye-AB ilişkilerinin gündeme geleceğini anımsatan Batalla, Almanya'da seçimler bittikten sonra Türkiye’ye yönelik sert tutumunun devam etmeyebileceğini belirtti.

"Müzakerelerin askıya alınması kayıp olur"

Birliğin önemli ülkelerinden Fransa'nın Türkiye ile müzakerelerin askıya alınmasını istememesinin önemine dikkati çeken Batalla, "Taraflar arasında çok fazla ortak çıkar var. Müzakerelerin askıya alınması iki taraf için de kayıp olur. Türkiye ve AB, son derece birbirine bağlı" diye konuştu.

Batalla, "Türkiye-AB müzakereleri kesinlikle askıya alınmamalı ve sonlandırılmamalı. Bu AB açısından ölümcül stratejik bir hata olur" vurgusunu yaptı.

Yorumlar