Avrupa Bedensel Engelliler Masa Tenisi Şampiyonası

- Slovenya'da düzenlenen şampiyonada 12 madalya elde eden milli takım kafilesi İstanbul'a geldi - Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Uztürk: "Bu yılın ikinci yarısından itibaren çok güzel sonuçlar alıyoruz."

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Bedensel Engelliler Masa Tenisi Şampiyonası

İSTANBUL (AA) - Slovenya'nın Lasko şehrinde düzenlenen Avrupa Bedensel Engelliler Masa Tenisi Şampiyonası'nda 12 madalya kazanan milli sporcular Türkiye'ye döndü.

Şampiyonayı 4 altın, 3 gümüş ve 5 bronz madalya ile tamamlayan milli sporcular, Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçakla Atatürk Havalimanı'na geldi.

Kafileyi, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk ile bazı yetkililer karşıladı. Uztürk, kafiledeki sporcuları tek tek tebrik ederek, çiçek verdi.

Başkan Uztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli takımın çok büyük bir başarı elde ettiğini, ilk defa 4 altın madalya ile Türkiye'ye döndüklerini kaydederek, "Sadece masa tenisi branşımızda değil, diğer branşlarda da iyi sonuçlar elde ediyoruz. Bu yılın ikinci yarısından itibaren çok güzel sonuçlar alıyoruz." dedi.

Okçulukta dünya şampiyonluğunun yanı sıra Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'ndaki galibiyetlerle diğer branşlardaki tüm başarıların kendilerini memnun ettiğini dile getiren Uztürk, şöyle devam etti:

"Avrupa şampiyonlukları doğal olarak ilgiyi artırıyor. Bunu basketbolda yaşadık. Basketbol Erkek Milli Takımı da İspanya'da bu yıl Avrupa şampiyonu oldu. Gençlerimiz İtalya'da Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Ayrıca Kanada'da da dünya ikincisi oldular. Şampiyonluklar hem sponsorların bakış açısını hem de vatandaşın ilgisini daha da yoğunlaştırıyor ama biz halen sponsor bulmakta güçlük çekiyoruz. Bu, bizi gerçekten üzüyor. Bu kadar başarının ilgisiz kalmasını kabul edemiyoruz. İyi ki bakanlığımız, genel müdürlüğümüz bize sahip çıkıyor. Ancak ekstra kaynaklara ihtiyacımız olduğunu hiçbir zaman unutmamak lazım."

Yorumlar