Avro Bölgesi'nde imalat hızı yavaşladı

- Avro Bölgesinde temmuz ayı nihai imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), 56,6 puana geriledi - IHS Markit Economics Başekonomisti Williamson: - "PMI, öncü tahminin biraz altına geldi ve dört ayın en düşük seviyesine indi. Ancak bu yine de cesaretlendirici yüksek bir seviye"

Google Haberlere Abone ol
Avro Bölgesi'nde imalat hızı yavaşladı

FRANKFURT (AA) - Avro Bölgesi’nde temmuz ayı nihai imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), geçen ayki yaklaşık 6 yılın en yüksek seviyesi olan 57,4 puandan 56,6 puana geriledi.

Ekonomi araştırma kuruluşu IHS Markit Economics'in verilerine göre, Avro Bölgesi nihai imalat sanayi PMI haziranda 57,4 iken, temmuzda 56,6’ya indi. Böylece, imalat büyüme hızı son 74 ayın zirvesinden geriledi.

Avro Bölgesi ekonomisinin durumuna ve bölgedeki büyüme dinamiklerine ilişkin önemli gösterge olarak kabul edilen imalat sanayi PMI verisi ayrıca öncü bildirimdeki 56,8’den aşağı yönlü revize edildi.

Fiyat baskıları temmuz ayında daha fazla hafifleme sinyalleri verirken, girdi maliyetleri enflasyonu, 9 ayın en düşük seviyesine indi. Ücretler ise yılın başından bu yana görülen en zayıf artışını kaydetti.

-"Avro Bölgesi fabrikaları temmuz ayında tekrar yüksek faaliyet gösterdi"

IHS Markit Economics Başekonomisti Chris Williamson, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Avro Bölgesi’ndeki fabrikaların temmuz ayında tekrar yüksek faaliyet gösterdiğini belirterek, “PMI, öncü tahminin biraz altında geldi ve dört ayın en düşük seviyesine indi. Ancak bu yine de cesaretlendirici yüksek bir seviye.” ifadelerini kullandı.

Williamson ayrıca PMI anketinin, imalat sanayi üretiminin üçüncü çeyreğin başında yıllık yaklaşık yüzde 4 artışa işaret ettiğini dile getirdi.



Yorumlar