Avro Bölgesi'nde eleman açığı üçüncü çeyrekte azaldı

- Avro Bölgesi'nde eleman açığı, bu yılın ikinci çeyreğindeki yüzde 1,7'den üçüncü çeyrekte yüzde 1,6'ya geriledi - Çek Cumhuriyeti, Belçika ve Birleşik Krallık, en yüksek eleman açığına sahip ülkeler olarak belirlendi

Google Haberlere Abone ol
Avro Bölgesi'nde eleman açığı üçüncü çeyrekte azaldı

FRANKFURT (AA) - Avro Bölgesi’nde eleman açığı, bu yılın üçüncü çeyreğinde geriledi.

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerine göre, 19 üyeli Avro Bölgesi’nde eleman açığı, bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 1,6 olarak kaydedildi. Bölgede bir önceki çeyrekte eleman açığı yüzde 1,7, geçen yılın aynı çeyreğinde ise yüzde 1,5 seviyesindeydi.

Eleman açığı, üçüncü çeyrekte 28 üyeli Avrupa Birliği'nde ise (AB) değişmeyerek yüzde 1,8 olarak belirlendi. AB’de önceki yılın üçüncü çeyreğinde eleman açığı yüzde 1,6 seviyesinde kaydedilmişti.

Para birimi olarak avroyu kullanan ülkelerde üçüncü çeyrekte sanayi ve inşaat sektörlerinde elaman açığı yüzde 1,3, hizmet sektöründeki eleman açığı ise yüzde 2 düzeyinde ölçüldü.

AB’de ise bu dönemde sanayi ve inşaat sektörlerinde elaman açığı yüzde 1,4, hizmet sektöründeki eleman açığı da yüzde 2,1 olarak belirlendi.


- En fazla eleman açığı Çek Cumhuriyeti’nde


Kıyaslanabilir verilerin mevcut olduğu üye ülkeler arasında üçüncü çeyrekte en fazla eleman açığı yüzde 3,1 ile Çek Cumhuriyeti’nde kaydedildi. Çek Cumhuriyeti'ni, yüzde 2,9 ile Belçika ve 2,5 ile de Birleşik Krallık izledi. Avrupa’nın öncü ekonomisi Almanya’nın eleman açığı ise bu dönemde yüzde 2,3 oldu.

En düşük eleman açığı ise yüzde 0,7 ile İspanya ile Portekiz, yüzde 0,8 ile de Bulgaristan, Yunanistan ve Polonya’da görüldü.

2016'nın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre eleman açığı 23 ülkede arttı, 5 ülkede değişmedi.

Yorumlar