Avro Bölgesi'nde 3.çeyrek büyüme beklentileri karşıladı

-Avro Bölgesi'nde 2016’nın 3. çeyreğinde GSYH geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,6 artarak beklentilerle uyumlu gerçekleşti

Google Haberlere Abone ol
Avro Bölgesi'nde 3.çeyrek büyüme beklentileri karşıladı

FRANKFURT (AA) - Avro Bölgesi, bu yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla yüzde 1,6 büyüdü.

Avrupa İstatistik Ofisinin (Eurostat) ilk tahmin verilerine göre, 19 üyeli Avro Bölgesi’nde mevsimsellikten arındırılmış Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYH) bu yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla yüzde 1,6 arttı. Bir önceki çeyreğe kıyasla ise Avro Bölgesinde GSYH artışı yüzde 0,3 olarak ölçüldü.

Piyasalarda Avro Bölgesi’nin yılın 3. çeyreğinde çeyrek bazda yüzde 0,3 ve yıllık bazda da yüzde 1,6 büyümesi bekleniyordu. Böylece Tek Para Birliği’nde büyüme beklentiler doğrultusunda gerçekleşti.

Ayrıca açıklanan veriler, 28 üyeli Avrupa Birliğinde (AB) mevsimsellikten arındırılmış GSYH’nin üçüncü çeyrekte 2015’in üçüncü çeyreğine göre yüzde 1,8, ikinci çeyreğe göre yüzde 0,4 yükseldiğini ortaya koydu.

Eurostat, bu yılın nisan ayında referans çeyreğin bitişinden yaklaşık 30 gün sonra bir ön ilk tahmin GSYH verisi yayımlamayacağını açıklamıştı. Referans çeyreğin sona ermesinden 45 gün sonra yayımlanan ve AB'ye üye ülkelerin verilerini sunan ikinci GSYH öncü veri ise daha önce planlanan tarihte yayımlanmaya devam edecek.

Yorumlar