Avrasya Tüneli zammı geri alındı

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine yapılan zam geri alındı. Bakanlıktan yapılan açıklamada Avrasya Tüneli'ne zammının sehven yapıldığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Avrasya Tüneli zammı geri alındı

Avrasya Tüneli’nin geçiş ücretlerine gece yarısından itibaren geçerli olmak kaydıyla zam yapıldığıyla ilgili haberlere bakanlıktan yalanlama geldi. Ulaştırma Bakanlığı’nın açıklamasında, yeni ücret tablosunun “sehven konulduğu” belirtildi.

Zamla ilgili yapılan açıklamada, “1 Şubat 2019 saat 00.00 itibarıyla geçerli olmak üzere Avrasya Tüneli tek yön geçiş ücretleri otomobiller için 32,10 TL, minibüsler için ise 48,10 TL olarak belirlenmiştir” denilmişti.

Ulaştırma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada, zam tablosunun ‘sehven’ konulduğu belirtildi ve şu ifadeler kullanıldı:

“İstanbul’un iki yakasını deniz altından tüp geçitle bağlayarak şehir trafiğine nefes aldıran Avrasya Tüneli geçiş ücretlerinde herhangi bir artış yapılmamıştır.

2018 yılında otomobiller için 23,30 TL ve minibüsler için 34,90 TL olarak alınan geçiş ücretleri, aynen devam etmektedir.

 Avrasya Tüneli’nin internet sitesinde kısa süreliğine yer alan “yeni ücret tablosu” siteye sehven konulmuş olup kısa sürede kaldırılmıştır.  

Avrasya Tüneli’nden yapılan geçiş ödemeleri hâlihazırda kullanılan OGS veya HGS hesabından yapılmaktadır. Geçiş ücretleri, son teknoloji ürünü tasarıma sahip serbest akış sistemi yardımıyla ödenmekte ve kullanıcılara kesintisiz yolculuk sağlayabilmek için gişelerde nakit veya kredi kartı ile ödeme seçeneği bulunmamaktadır.”

Yorumlar