AVM'lerde uyulması gereken kurallar açıklandı

Normalleşme süreci kapsamında atılan adımlardan biri de AVM'lerle ilgili olmuştu. Pazartesi günü açılması beklenen AVM'lerde bazı kurallara riayet edilmesi gerekiyor. Bu kuralların başında ise maske, eldiven, dezenfektan gibi başlıklar bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol
AVM'lerde uyulması gereken kurallar açıklandı

Sağlık Bakanlığı AVM'lerin açılması süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Buna göre, pazartesi günü açılması beklenen AVM'lerde uyulması gereken kurallar tek tek belirlendi.

Sağlık Bakanlığı açıklamasında "AVM’de ve AVM’deki iş yerlerinde görünür yerlere COVID-19 önlemleri ile ilgili afişler (el yıkama, maske kullanımı ve iş yeri içinde uyulması gereken kurallar) asılmalıdır. AVM ve iş yerlerinin girişinde, ayrıca AVM içerisinde uygun yerlerde el antiseptiği bulundurulmalıdır. AVM girişlerinde bulunan hava perdeleri çalışıyorsa kapatılmalıdır." denildi.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı, taksi ve taksi duraklarıyla ilgili de değerlendirmede bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Ticari taksi duraklarında COVID-19 hakkında bilgilendirme yapılmalı ve duraklara COVID-19, el yıkama, maske takma kuralları konusunda afişler asılmalıdır. Ticari taksi duraklarında kişiler arası mesafe (3-4 adım, 1 metre) korunmalıdır." ifadelerine yer verildi.

 

Yorumlar