AVM’de çocuğunu terk eden annenin savunması şaşırttı

Bursa'da geçtiğimiz Ocak ayında bir çocuk annesi tarafından bir alış veriş merkezinin oyun alanında terk edilmişti. Polis tarafından gözaltına alınan 31 yaşındaki anne kendisinin de çocuk esirgeme kurumunda büyüdüğünü söyleyerek kendini savundu.

Google Haberlere Abone ol
AVM’de çocuğunu terk eden annenin savunması şaşırttı

Geçtiğimiz Ocak ayında Bursa'daki bir alış veriş merkezinde özel güvenlik görevlileri oyun alanında bir çocuğun yalnız başına olduğunu farketti. 

Özel güvenlik ekiplerinin yanına gittiği çocuğun annesi tarafından olay yerine bırakıldığı anlaşıldı.

Oğlunun cebine 'Çok zor durumdayım, çocuğuma bakacak durumum yok. Tek çarem buydu. Bir başıma bu kadar yapabildim' notunu bırakan anne kayıplara karışmıştı. 

Polis ekipleri yaptığı inceleme sonucunda annenin adresini tespit etti. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan anne Gamze Nur E., ifadesinin alınmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. 

"BENDE ÇOCUK ESİRGEME KURUMUNDA BÜYÜDÜM"

'Aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğü ihlal' ve 'terk etme' suçlarından hakkında toplamda 3 yıl hapis cezası istemi ile dava açılan anne 31 yaşındaki anne Gamze Nur E., Bursa 6’ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmasına gelmedi.

Anne Gamze Nur E., hakkında polis zoruyla duruşmaya getirilmesine karar verildi.

İlk duruşmaya katılmayan ve ikinci duruşmaya polis zoruyla getirilen Gamze Nur E., üzerime atılı suçlamayı kabul etmediğini söyledi.

Kendisinin de çocuk esirgeme yurdunda büyüdüğünü savunan anne Gamze Nur E., "Çocuğumu evlilik dışı dünyaya getirdim. Babası M.E.’dir. Halen cezaevinde bulunmaktadır." dedi.

Çocuğunu AVM'ye bırakmadan önce çocuk esirgeme yurdunu arayarak, çocuğunu vermek istediğini anlatan anne, "Ancak, prosedürlerin uzun olduğunu söylediler. İşsizim ve ailem yok. Çocuğumu bırakamıyordum." savunmasında bulundu.

Duruşmadaki ifadesinde çok zor durumda olduğunu, çocuğumla AVM’ye gittiğini söyleyen Gamze Nur E., "Durumu toparlayıp çocuğuma yeniden bakabileceğim duruma geldiğimde yeniden bulma ümidiyle çocuğumu bırakmıştım. Küçük kağıda yazılı not bana aittir. Pişmanım, beraatımı istiyorum” dedi.

Mahkeme hakimi, sanık annenin alınan ifadesinden sonra hakkında bulunan yakalama kararını kaldırarak, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Yorumlar