Avcılar'da iki okul daha tatil edildi

Silivri açıklarında meydana gelen 5.8'lik depremin ardından İstanbul'un çeşitli yerlerindeki binalarda meydana gelen hasarlar tek tek tespit ediliyor. Daha önce yapılan çalışmalarda hasar aldığı belirlenen 29 okuldaki öğrenciler başka okullara nakledilirken iki okulda daha hasar tespiti yapılmasının ardından okullar tatil edildi.

Google Haberlere Abone ol
Avcılar'da iki okul daha tatil edildi

İstanbul'da silivri açıklarında geçtiğimiz Eylül ayında meydana gelen depremin ardından hasarlı binaların tespiti devam ediyor. Daha önce yapılan incelemelerde 29 okul binasında hasar tespit edilmiş ve burada okuyan öğrenciler çevredeki başka okullara nakledilmişti. Avcılarda devam eden çalışmalarda iki okulun daha hasarlı olduğu belirlendi. Pazartesi gününe kadar tatil okulda okuyan öğrencilerin hangi okullara yönlendirileceği belirlendikten sonra öğrenciler eğitim-öğretime devam edecek.

2 OKULUN DAHA RİSK OLUŞTURABİLECEĞİ TESPİT EDİLDİ

Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da 26 Eylül perşembe günü meydana gelen deprem ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı teknik ekiplerince yapılan ön hasar tespiti çalışmasında Alsancak İlkokulu ile hemen yanındaki Alsancak Ortaokulu binalarının kullanım açısından risk oluşturabileceği belirlendi. Açıklamada, "Konu hakkında detaylı inceleme yapılıncaya kadar binalarımızın tedbiren kullanıma kapatılmasına karar verilmiştir. Bu nedenle 4 Ekim 2019 Cuma günü Kaymakamlık oluru ile Alsancak İlkokulumuz ve Alsancak Ortaokulumuzda eğitim-öğretime bir gün ara verilmiştir. Öğrencilerimizin Pazartesi günü hangi okullarda eğitime devam edeceği gerekli çalışma ve planlama yapıldıktan sonra velilerimizle paylaşılacaktır" denildi.

Yorumlar