AVBİS çöktü giriş yapılamıyor

Avlak Yönetim Bilgi Sistemi AVBİS çöktü, kullanıcılar girmeye çalıştıkları sisteme bir türlü giriş yapamıyor.

Google Haberlere Abone ol
AVBİS çöktü giriş yapılamıyor

AVBİS çöktü, kullanıcılar sisteme bir türlü giriş yapamıyor. Peki, neden?

AVBİS yönetim sistemine giriş yapmak isteyenler karşılarında "Bu siteye ulaşılamıyor" uyarısını buluyor. Bu uyarı genel olarak sitenin sunucu yönetim sisteminin tamamen devre dışı kaldığı durumlarda olur. 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Avlak Yönetim Bilgi Sistemi'ni (AVBİS) avcılık yapacakların ortak kullandığı bir platformdur. Avcılık yapanların kullanması beklenen sistemde hem Avcı girişi, hem de dernek girişi bulunuyor. AVBİS sistemi üzerine çalışmalar devam edecek ve sistem geliştirilecek. AVBİS nedir, nasıl kullanılır, ne işe yarar sorularının yanıtı haberimizdedir.

AVBİS NEDİR?

AVBİS avcılık yapan kişileri ve dernekleri kontrol altında tutmayı amaçlıyor. Bu nedenle sistemde 'Avcı Girişi' ve 'Dernek Girişi' olmak üzere iki giriş yer alıyor. Avcılık ile meşgul olanlar bu sistemden faydalanabilecek. Sistem avlakların belirlenmesinde ve nesli tehlikede olan avlakları koruma amacı da taşıyor.

AVBİS NASIL KULLANILIR?

Avcılar AVBİS'ten MAK kararı ile avına izin verilen türler için kota başvurusunda bulunabiliyor. Kota tahsis işlemleri için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü giriş yapın. Ardından bu sayfada yer alan Avlak Yönetimi Bilgi Sistemi (AVBİS) tıklayın. Açılan ekranda Avcı Giriş butonuna tıklayın. Yine açılan ekranda T.C. Kimlik Numaranızı ve pulunuzun seri numarasını girin ve ardından Tamam butonuna tıklayarak sisteme giriş yapın.

Sisteme giriş yaptıktan sonra ülke genelinde avlanma izin kartı bulunanlar il ve tarih seçimini yapın. İl genelinde avlanma izin kartınız varsa sadece tarih seçin ve ardından sorgula butonuna tıklayın. Ardından avlak listeleri görünecektir. Avlakların kotalarını görmek için avlak listesinde her avlağın sağında seç butonu bulunmaktadır. Bu butona tıklayarak avlağın kotasını görebilirsiniz. Bu aşamanın ardından seçeceğiniz av hayvanının türü için yine sağında bulunan kare alanda işaretleme yapın. Seçiminizi yaptıktan sonra kaydet butonuna tıklayın. Eğer bir önceki ekrana dönmek isterseniz, geri dön butonuna tıklayın.

Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra adınıza düzenlenen avlanma izin belgesini kontrol edin ve sayfayı yazdır butonuna tıklayarak belgenin çıktısını alın. Ardından bu belge ile avlanmaya gidebilirsiniz.

Yorumlar