Avara kasnak nedir, ne demek, kelime anlamı nedir?

Avara kasnak ne demek, kelime anlamı nedir sorusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kanal İstanbul köprüsünün temel atma töreninde CHP için kullandığı ifade nedeniyle sorulmaya başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Avara kasnak nedir, ne demek, kelime anlamı nedir?

Avara kasnak ne demek, kelime anlamı nedir? Avara kasnak terimi gerçek anlamı ile düşünüldüğünde; bir kayışın çevirdiği, etki altında bırakılan kasnaklardan güç aktarmayan, kayışın gerginliğinin devamını sağlayan kasnaktır. Asıl amacı sürtünme kuvvetini en üst noktalara çıkararak güç artırılmasını elde etmek olan mekaniğin ana parçası olarak adlandırılan avara kasnak, kimi zamanlarda "avare kasnak" şeklinde de tabir edilir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sık sık muhalefet için kullandığı bir ifade olan "Avara Kasnak" kelimesinin ne anlama geldiği merak ediliyor.

AVARA KASNAK NE DEMEK, KELİME ANLAMI NEDİR? 

Avara Kasnak:

Avara kasnak ne demek, kelime anlamı nedir?
Avara kasnak

 

Mezazi anlamı ve günlük dilde kullanımı ise, kendini tekrar eden, tatsız iş ve sözlerdir. Artık monoton hale gelmiş can sıkıcı şeylere avara kasnak adı verilir. Osman Pamukoğlu'nun konuşmalarında, Ferit Ergü ve Can yücel'in kitap ve şiirlerinde geçirdiği tabirlerden biridir.

"Bizi eleştirenler lafa gelince en büyük cumhuriyetçidir. Bunlara sormak lazım siz cumhuriyet için bugüne kadar ne yaptınız. Bunların vereceği tek bir cevap yok. Sadece konuşur sadece hakaret ederler. Avara kasnak gibi ne işe yaradıkları belli değildir." cümlesi ile güne damgasını vuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, akıllarda bu terimin ne anlama geldiği sorusunu bıraktı.

Daha önceden kullandığı mankurt kelimesi de çokça merak edilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni popüler terimi avara kasnak oldu. Mankurt ise Türk, Altay ve Kırgız efsanelerinde bahsi geçen bilinçsiz kölelere verilen isimdir. Aynı konuşma içerisinde yine bu kelimeyi geçiren Cumhurbaşkanı'nın cümlesi şu şekildeydi; "Hadi dışarıdakileri anladık da içerideki mankurtların durumu bizi üzüyor. Bu güruhun kavgasının bizimle değil bizatihi milletin kendisiyle olduğunu da biliyoruz. Ben faniyim bugün varım an be an yarın olmayabilirim."


 

Yorumlar