ATSO Geleneksel Ödül Töreni

- TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: - "Vergisini ödemekte zorluk çekenlere yönelik kolaylıklar sağlanıyor. Bu sağlanan kolaylık için teşekkür ediyoruz ama diğer taraftan vergisini düzenli ödeyenlere hiç mi ödül olmayacak? Bununla ilgili de Maliye Bakanımız çalışma talimatı verdi. İnşallah çok yakın zamanda bununla ilgili müjdeyi alacağız. Vergisini düzenli ödeyenlere yüzde 5'lik ödül verilsin"

Google Haberlere Abone ol
ATSO Geleneksel Ödül Töreni

ANTALYA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, vergisini ödeyemeyenlere sağlanan kolaylık gibi vergisini zamanında ödeyenlere de ödül verilmesi gerektiğini belirterek, "Bununla ilgili de Maliye Bakanımız çalışma talimatı verdi. İnşallah çok yakın zamanda bununla ilgili müjdeyi alacağız. Vergisini düzenli ödeyenlere yüzde 5'lik ödül verilsin." dedi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odasının (ATSO) Geleneksel Ödül Töreni'ne katılan Hisarcıklıoğlu, yaptığı konuşmada, birliktelik ve beraberliğin başarıya götürdüğünü söyledi.

Turizm, tarım ve sanayide Türkiye'nin gözbebeği olan Antalya'nın, tüm bunları müteşebbis insanların emekleri ve gayretleriyle başardığını ifade etti.

Antalya'nın ekonomisinin Türkiye ekonomisini yansıttığına işaret eden Hisarcıklıoğlu, "Antalya büyürse Türkiye de büyüyor. Son dönemde bütün aksilikler üst üste geldi. En sonunda da 15 Temmuz hain darbe girişimini yaşadık. Bunlardan en büyük zararı Türkiye, Türkiye ekonomisi ve Antalya gördü. Yaş sebze ve meyve ihracatında yaşanan sıkıntıda borsamız ve ATSO hemen kapsamlı bir rapor hazırladı. Bu rapor, hükümetin çalışmalarına yön verdi." diye konuştu.

Turizmcilere uçak desteği açıklamasından dolayı Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya teşekkür eden Hisarcıklıoğlu, Antalya gibi yoğun turistik tesis bulunan illerde, mevcut tesislerin yenilenmesi konusunda teşviklerin verilmesini beklediklerini dile getirdi.

Gününde vergisini ödeyenlerin genel bir şikayetinin bulunduğuna dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Vergisini ödemekte zorluk çekenlere yönelik kolaylıklar sağlanıyor. Bu sağlanan kolaylık için teşekkür ediyoruz ama diğer taraftan vergisini düzenli ödeyenlere hiç mi ödül olmayacak? Bununla ilgili de Maliye Bakanımız çalışma talimatı verdi. İnşallah çok yakın zamanda bununla ilgili müjdeyi alacağız. Vergisini düzenli ödeyenlere yüzde 5'lik ödül verilsin. Ayrıca çağ dışı kalmış bir damga vergisi var. Bunun tamamen kaldırılmasını talep ettik. Geçmişte hayvanları damgalamak için konulan bir vergiydi. Neredeyse her attığımız adımda ödemek zorunda kaldık. Artık tek bir nüsha için damga vergisi ödenecek. Tamamen kalkması için de girişimlerimiz sürüyor."

- KOBİ'lere kredi kolaylığı

KOBİ'lerin krediye ulaşmakta zorluk çektiğine de değinen Hisarcıklıoğlu, "Bütün kaynaklarımızı seferber ederek KOBİ'lere uygulanan yıllık yüzde 15-18 seviyesindeki faiz oranlarının yüzde 9,90 olacağı müjdesini bu hafta duyuracağız. Bütün üyelerimiz krediye kolaylıkla ulaşabilecek. Kredi Garanti Fonunu da bu kapsamda bir kaldıraç gücü olarak kullanacağız." dedi.

15 Temmuz şehitleri için düzenlenen yardım kampanyasına TOBB üyelerinin yoğun bir katılım gösterdiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, toplam yardımın dörtte birine denk gelen 53 milyon lirayı toplamış olmanın gururunu yaşadıklarını vurguladı.

Hisarcıklıoğlu, "Sıkıntılı günlerden geçiyoruz ama ülkemizin geleceğinden umutluyum. Bu coğrafyada bin yıldır dimdik duruyoruz. Bizden önce hiçbir kavim bunu başaramadı. Dünyanın 17. ekonomisi olmak bize yakışmıyor. Bunun daha iyisini birlikte yapacağız. 15 Temmuz gecesi yaptığımız gibi her konuda birliktelik sağlamalıyız. Bunu yaparsak bizim önümüzde kimse duramaz." diye konuştu.

- "Antalya'nın ürün arzı fazla"

ATSO Başkanı Davut Çetin ise Antalya'nın yapısal sorunlarına neşter vurma zamanının geldiğini söyledi.

Antalya'nın en büyük sorununun az sayıda ürüne ve pazara bağımlı olması ve arz fazlası yaratması olduğunu belirten Çetin, "Yatak arzımız, konut arzımız, domates gibi ürünlerde arzımız fazla. Buna rağmen Antalya'da halen 'yeni arsa üretelim, yeni konut yapalım, yeni üniversiteler kuralım, nüfus artsın ki ticaret olsun' mantığı devam etmekte. Çağ değişti, bizim anlayışımız değişmedi. 2014'te 11 milyon turist geldiğinde de esnafımız turistin azlığından şikayet ediyordu. Demek ki, sayı değil, nitelik önemli." dedi.

- Ödül alanlar

Gecede gelir vergisinde Yılmaz Turgan, Mehmet Dikmen ve İzzet Münir Uzun'un ilk 3 sırada yer aldığı açıklandı.

Kurumlar vergisinde ise Fraport IC'nin birinci, Güneş Ekspres'in ikinci ve PGS Turizm'in de üçüncü sırada yer aldığı duyuruldu.

En çok vergi veren kişi ve kurumlara ödülleri TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu tarafından verildi.

Ödül gecesine CHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çetin Budak, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Günal da katıldı.

Yorumlar