ATO'dan tapu harcı indirimine teşekkür

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, tapu işlemleri üzerinden alınan tapu harcının düşürülmesi kararı nedeniyle...

Google Haberlere Abone ol
ATO'dan tapu harcı indirimine teşekkür

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, tapu işlemleri üzerinden alınan tapu harcının düşürülmesi kararı nedeniyle hükümete teşekkür etti.

Baran, yazılı açıklamasında, düzenlemenin inşaat sektörünün hareketlenmesi açısından önemine işaret etti. Tapu harcının düşürülmesinin ticarete can suyu vereceğini ifade eden Baran, Türkiye'nin ekonomik olarak hassas bir dönemden geçtiğini, hükümetin ekonominin canlanmasına yönelik kararlarını desteklediklerini de belirtti.

Gürsel Baran, şunları kaydetti:

"İnşaat sektöründe yaşanan durgunluk ya da canlılık ekonomiye doğrudan yansıyor. Sektörün eski canlılığını yeniden kazanması, ülke kalkınma ve büyüme açısından stratejik önem taşıyor. Düşük oranlı tapu harcı inşaat sektörünün yanı sıra gayrimenkul piyasasına da ivme kazandırır. İnşaat sektörü Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden. İnşaat sektörü kendisine bağlı 200'den fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmete talep yaratıyor. İnşaat sektöründe yaşanan durgunluk ya da canlılık ekonomiye doğrudan yansıyor. Sektörün eski canlılığını yeniden kazanması, ülke kalkınma ve büyüme açısından stratejik önem taşıyor."

Yorumlar