ATO Başkanı Baran'dan 29 Ekim mesajı

ATO Başkanı Baran'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı: "Cumhuriyetin ilanı tarihimizin dönüm noktası, Cumhuriyet değerleri güçlü geleceğimizin teminatıdır"

Google Haberlere Abone ol
ATO Başkanı Baran'dan 29 Ekim mesajı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Milli Mücadelede kahramanca direniş sergileyerek zafere ulaşan Türk milletinin en değerli kazanımının Cumhuriyet olduğunu belirterek, "Cumhuriyet'in ilanı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri, Cumhuriyet değerleri güçlü geleceğimizin teminatıdır." ifadesini kullandı.

Baran, Cumhuriyet'in ilan edilişinin 98'inci yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajında, Türk milletinin istiklal ve istikbaline sahip çıkmak için gösterdiği emsalsiz mücadelenin zaferle sonuçlanarak 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'in ilan edildiğini vurgulayan Baran, Cumhuriyet ve Cumhuriyet'in getirdiği kazanımların öneminin her geçen yıl daha iyi idrak edildiğini bildirdi.

Baran, Cumhuriyet'in 100'üncü yılına yaklaşırken Türkiye Cumhuriyeti devletini muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle çalıştıklarını belirterek şunları kaydetti:

"Cumhuriyetin ilanı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri, Cumhuriyet değerleri güçlü geleceğimizin teminatıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetimize, tüm değerleriyle sahip çıkıyor, yaşatmak ve yüceltmek için çalışıyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı her yıl daha büyük coşkuyla kutlayarak gelecek nesillere bu değerlerimizi aktarıyoruz. Ecdadımızın yoklukla yazdığı kahramanlık destanını, bizler de bugün ekonomik alanda yazmak istiyor, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına ticaretimizle, ihracatımızla, sanayimizle, ekonomimizle damga vurmak için iş dünyası olarak var gücümüzle çalışıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 98'inci kuruluş yıl dönümünde Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Milli Mücadelemizin ölümsüz kahramanları şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı yürekten tebrik ediyorum."

Yorumlar