Atletler, Erciyes'in zirvesine koşacak

- Erciyes'te düzenlenecek Erciyes Dağ Koşusu etkinliğine katılacak 6 ülkeden 200 sporcu, 2 bin 200 metreden 3 bin 400 metre yüksekliğe koşarak, bitiş çizgisine ulaşmaya çalışacak - Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Cıngı: "Erciyes'i başta ekstrem sporlar olmak üzere her türlü spor etkinliğinin yapılacağı bir merkez haline getirmek istiyoruz" - "İrtifa koşusuna katılacak atletler, 2 bin 200 rakımdan başlayarak 3 bin 400 metreye koşarak tırmanacak. Yarışma Tekir bölgesinde başlayıp Ottoman istasyonunda sona erecek. Bu mesafe, Türkiye'nin en yüksek finiş çizgisi olacak"

Google Haberlere Abone ol
Atletler, Erciyes'in zirvesine koşacak

KAYSERİ (AA) - MUSA ÖZYÜREK - Erciyes'te düzenlenecek Erciyes Dağ Koşusu (Erciyes Ultra Sky Trail) etkinliğine katılacak 6 ülkeden 200 sporcu, 2 bin 200 metreden 3 bin 400 metre yüksekliğe koşarak, bitiş çizgisine ulaşmaya çalışacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Atletizm Federasyonunun desteğiyle Erciyes AŞ ev sahipliğinde yapılacak yarışmalar kapsamında atletler, 10, 25 ve 64 kilometrelik koşu parkurları ve 4,5 kilometrelik bin metre yüksekliğinde dikey irtifa koşusunda ter dökecek.

Atletler, 2 bin 200 rakımlı Tekir bölgesinden başlayarak dağın etrafını dolaşacak. Yarışmayı tamamlayabilen her sporcu, uluslararası yarışlara katılabilmek için gerekli olan puanları hanesine yazdıracak.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kışın Erciyes'in adını kayak ağırlıklı aktivitelerle duyurmaya çalıştıklarını ve çok yoğun bir ziyaretçi potansiyeline ulaştıklarını söyledi.

Erciyes'te planlama yaparken sadece kış değil yaz etkinliklerine yönelik de projelerin hazırlandığını, dağın 4 mevsim aktif olarak kullanılması için projeler ürettiklerini aktaran Cıngı, bu kapsamda Kapadokya'da faaliyet gösteren uluslararası bir şirketle Erciyes'te dağ koşusu etkinliği başlattıklarını belirtti.

Cıngı, Erciyes'in kışın Avrupa ve dünya kayak şampiyonalarına yazın da ralli, bisiklet gezileri ve dağ bisikleti yarışları gibi farklı organizasyonlara ev sahipliği yaptığını ve katılımcıların büyük bir memnuniyetle ayrıldığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Erciyes'i başta ekstrem sporlar olmak üzere her türlü spor etkinliğinin yapılacağı bir merkez haline getirmek istiyoruz. Kışın ve yazın düzenlediğimiz spor etkinlikleriyle Erciyes uluslararası alanda daha fazla tanınıyor ve her yıl daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapıyoruz. Buradaki güzel ortamı sporcularımızın istifadesine sunuyoruz. Özellikle yüksek irtifa kampları için Erciyes son yılların en gözde mekanlarından birisi haline geldi. Farklı branşlardan birçok sporcu ve takım, kamp için Erciyes'i tercih ediyor ve katıldıkları müsabakalarda önemli dereceler elde ediyor. Bu da Erciyes'in doğru bir tercih olduğunu gösteriyor. Ulusal ve uluslararası yarışmaların da Erciyes'te yapılması için büyük çaba gösteriyoruz, bunun da meyvelerini alıyoruz. Hafta sonu gerçekleştireceğimiz dağ koşusu etkinliği de Erciyes'in tanıtımına büyük katkı sağlayacak."


- Türkiye'nin en yüksek bitiş çizgisi olacak


Cahid Cıngı, yarışmaların 64, 25 ve 10 kilometrelik koşu parkurları ve 4,5 kilometrelik bin metre yüksekliğinde dikey irtifa koşusu olmak üzere dört kategori de gerçekleştirileceğini ifade etti.

Cıngı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İrtifa koşusuna katılacak atletler, 2 bin 200 rakımdan başlayarak 3 bin 400 metreye koşarak tırmanacak. Yarışma Tekir bölgesinde başlayıp Ottoman istasyonunda sona erecek. Bu mesafe Türkiye'nin en yüksek finiş çizgisi olacak. Yarışmacıların bu mesafeyi bir saat gibi bir sürede tamamlaması bekleniyor. Kategorik olarak da Türkiye'de ilk olacak. Dağda normal yürümesi bile zorken sporcular koşarak parkuru tamamlamaya çalışacak. İrtifa koşusunun yanı sıra dağın 360 derece etrafının dolaşılacağı 64 kilometrelik parkur da hem yarışmacıların hem de vatandaşların ilgisini çekiyor. Yarışmanın en zor parkurlarından birisi de burası olacak."

Uluslararası yarışmalara katılacak atletlerin 15 puan toplaması gerektiğini ve Kayseri'deki yarışmayı tamamlayan her bir sporcunun da 4 puan kazanmış olacağını anlatan Cahid Cıngı, yarışma puanının yüksek olması nedeniyle katılımcı sayısının da arttığını vurguladı.

Cıngı, yarışmalar kapsamında halk ve çocuklar için de parkurlar düzenlediklerini, isteyen vatandaşların çocuklarıyla yarışlara katılabileceğini, onlar için de sürpriz hediyelerin verileceğini söyledi.

Yarışmanın organizatörü Atıl Ulaş Cüce de yarışmaya Türkiye'nin yanı sıra ABD, İngiltere, Almanya, İspanya ve Slovakya'dan sporcuların katılacağını belirtti.

Parkurların zor olması nedeniyle bazı sporcuların katılmaya çekindiğine değinen Cüce, gelecek yıllarda çok daha fazla ülkeden daha fazla sporcunun katılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar