Atletizmde öncelikli hedef finaller

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Çintimar: "Hedeflerimiz öncelikli olarak elemeleri geçerek finallerde yarışabilmek" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Atletizmde öncelikli hedef finaller
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fati̇h Çi̇nti̇mar, 2016 Rio Olimpiyatları'nda madalya kazanmak için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını söyledi.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde devam eden oyunlarda yarışacak milli atletlerle olimpiyat köyünde bulunan Çintimar, atletizm takımının hedeflerine ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Çintimar, federasyon olarak 33 kişilik sporcu kafilesiyle olimpiyat oyunlarına katıldıklarını ve yaklaşık 10 sporcunun doğrudan finallerden yarışacağını belirterek, "Diğer çocuklarımız da inşallah yarı final ve final koşabilmek için tüm güçleriyle burada ülkemizi temsil edecek." dedi.

"Hedef öncelikle finallere kalmak"

Hedeflerinin öncelikli olarak elemeleri geçerek finallerde yarışabilmek olduğunu vurgulayan Çintimar, "Olimpiyatta yarışacak sporcularımıza, ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilmeleri ve başarılı olabilmeleri için Cenab-ı Allah'tan yardım diliyorum." diye konuştu.

Madalya için çabalayacaklarını da kaydeden Çintimar, "Finallere kaldığımızda sporcularımızın o anki performansı, atmosferle artacak. İnanıyorum ki Türkiye, atletizm camiası olarak Avrupa Şampiyonası'nda elde ettiği başarıyı olimpiyata da yansıtacaktır. İnşallah, çocuklarımız bize madalyayı hediye edecekler." değerlendirmesinde bulundu.

Doping nedeniyle Rus atletlerin Rio'da yer almayacak olmasının kendilerine sporcu sayısı açısından avantaj sağladığını ve bu sayede fazladan olimpiyat kotası aldıklarını anlatan Çintimar, "Rus atletlerin olimpiyatlara katılamamasının, başarımızı finallerde olumlu yönde etkileyeceğini inanıyorum." diye görüş belirtti.

Olimpiyat köyünde sporcuların çalışmalarını eksiksiz sürdürdüğünün söyleyen Çintimar, bu yıl Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda 400 metre engellide altın madalya kazanan milli atlet Yasmani Copello Escobar ile 200 metrede gümüş madalya elde eden Ramil Guliyev'den umutlu olduğunu kaydederek, "İnşallah Avrupa Şampiyonası'ndaki rahatlıkları ile koştuklarında, burada da güzel sonuçlar elde edecekler." şeklinde konuştu.

Escobar çok formda

Küba asıllı milli atlet Copello Escobar ise formda olduğunun altını çizerek, "Hedefim öncelikli olarak finallere kalmak. Şu anki performansımdan memnunum. Kendimi mükemmel hissediyorum." dedi.

Yarışlarına çok iyi konsantre olduğunu vurgulayan 29 yaşındaki sporcu, "İnsanlar ne zaman beni görse, Avrupa şampiyonluğumu hatırlatıyor. Bu, beni mutlu ediyor ve olimpiyatlarda elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum." şeklinde görüşlerini belirtti.

"Rakibim Bolt"

Türkiye'yi olimpiyatlarda 200 metre ile 4x100 metre bayrak yarışlarında temsil edecek Azerbaycan kökenli milli sporcu Ramil Guliyev ise en büyük rakibinin dünyaca ünlü Jamaikalı atlet Usain Bolt olduğunu vurguladı.

Amsterdam'daki şampiyonada 200 metrede gümüş madalya kazanan 26 yaşındaki Guliyev, "Olimpiyatlara katılan her sporcu altın madalya kazanmak ister. İnşallah, herkes altın bekliyor. Elimden geleni yapacağım." değerlendirmesini yaptı.

Rio'da ilk amacının finale kalarak önceki iyi derecelerini geliştirmek olduğunu kaydeden 26 yaşındaki sprinter, 200 metre yarışlarındaki rakiplerini değerlendirerek, "En büyük rakibim Usain Bolt. Ayrıca LaShawn Merritt ve Justin Gatlin de çok formda. Bu üç önemli ismin katılacağı çok iyi bir yarışma olacak. Yarışmadaki diğer atletlerden ortalama 7-8 kişinin dereceleri benzer durumda. Bolt da çok formda değil." i̇fadeleri̇ni̇ kullandı.
 

Yorumlar