Atletizm: Avrupa Atmalar Kupası

- Portekiz'de düzenlenen Avrupa Atmalar Kupası'nın ikinci gününde Türkiye, Kıvılcım Kaya Salman ve Emin Öncel ile dördüncülük elde ederken, 23 yaş altı kadınlar takım sıralamasında da ikinci oldu

Google Haberlere Abone ol
Atletizm: Avrupa Atmalar Kupası


İSTANBUL (AA) - Avrupa Atmalar Kupası'nın ikinci gününde Türkiye, iki dördüncülük elde ederken, 23 yaş altı kadınlar takım sıralamasında da ikinci oldu.

Türkiye Atletizm Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Portekiz'in Leiria kentinde düzenlenen 18. Avrupa Atmalar Kupası sona erdi.

Organizasyonun ikinci gününde kadınlar çekiç atmada yarışan Kıvılcım Kaya Salman, 69,24 metrelik atışıyla dördüncü oldu.

İkinci gün bir başka dördüncülüğü de Emin Öncel elde etti. Daha önce Avrupa Kupası'nda madalyası bulunan Emin, 73,45 metrelik atışıyla 23 yaş altı erkekler cirit atma yarışmasını dördüncü tamamladı.

Ayrıca takımların dört disiplindeki atıcılarının Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) puanları sıralamasıyla oluşan klasmanda Türkiye, 23 yaş altı kadınlarda ikinci sırayı aldı. 23 yaş altı kadınlarda ay-yıldızlı ekibi Leiria'da Eda Tuğsuz (cirit), Özlem Becerek (disk), Deniz Yaylacı (çekiç) ve Sinem Yıldırım (gülle) temsil etti.

Öte yandan Türkiye, 17 atletle katıldığı organizasyonu iki madalya ile tamamladı. Ay-yıldızlı ekip, ilk gün cirit atmada Eda Tuğsuz ile altın, çekiç atmada ise Özkan Baltacı ile bronz madalya kazanmıştı.

Yorumlar