Atina'da sığınmacıların açlık grevi sona erdi

- Yunanistan'da mahsur kalıp Avrupa'daki ailelerine kavuşmak için aylardır bekleyen sığınmacılar, iki hafta süren açlık grevlerine son verdiklerini açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Atina'da sığınmacıların açlık grevi sona erdi

ATİNA (AA) - Avrupa'daki ailelerine kavuşmak için Atina'da açlık grevine giden sığınmacılar protestolarını sona erdirdi.

Sığınmacılar ve onlara destek olan gönüllüler düzenledikleri basın toplantısında, hava şartları, sağlık durumları ve çocuklarının durumundan endişe duyduklarını belirterek, açlık grevlerini bitirdiklerini duyurdu.

Başkentte Yunan parlamentosunun da bulunduğu Sintagma Meydanı'nda başlayan grev sona ererken sığınmacılar mücadelelerine devam edeceklerini vurguladı.

Çoğunluğu Suriyeli aralarında kadınların da bulunduğu toplam 14 sığınmacı, aile birleştirme programı kapsamında Almanya'ya gitmek için onay belgelerini almalarına rağmen gidişlerine izin verilmemesini protesto etmek amacıyla açlık grevine başlamıştı.

Yunanistan'da benzer şekilde ailelerinden aylardır ayrı kalan 4 binin üzerinde sığınmacının bulunduğu belirtilirken sığınmacılar, Yunan ve Alman yetkililerden gecikmelerin sebebine ilişkin net açıklama alamamaktan şikayetçi.

Dublin Sözleşmesine göre Avrupa Birliği içerisinde yeniden yerleştirmeye hak kazanan sığınmacılar 6 ay içerisinde bu haklarına kavuşmak zorunda.

Yorumlar