Atıcılık: Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası

- Mersin'de düzenlenen şampiyona sona erdi

Google Haberlere Abone ol
Atıcılık: Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası


MERSİN (AA) - Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu tarafından Mersin'de düzenlenen Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası tamamlandı.

Erdemli ilçesindeki atış poligonunda 5 gün süren şampiyonaya 31 il ve 86 kulüpten 451 sporcu katıldı. Şampiyonada çeşitli dallarda 13 Türkiye rekoru kırıldı, bir rekor da egale edildi.

Dereceye giren sporculara madalya ve kupaları Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı Ufuk Arman, genel sekreter Zeki Öztürk ile federasyonun Mersin il temsilcisi Ahmet Kılınç tarafından törenle verildi.

Ufuk Arman, tören sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hindistan'daki Dünya Atıcılık Şampiyonası'nda uygulamaya konulan "Miks" karışık yarışmasını bu turnuvada uyguladıklarını belirterek, yeni uygulamaya konulan bu kategorinin hem sporcuları hem de kendilerini heyecanlandırdığını söyledi.

Arman, yılın son faaliyetini tamamladıklarını ve burada dereceye giren sporcuların Macaristan'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazandıklarını belirtti.

Şampiyonada, 13 Türkiye rekoru kırıldığını, bir rekorun da egale edildiğini aktaran Arman, "Bu güzel bir gelişme çünkü sporcularımız sürekli puanlarını artırıyorlar. Sporcularımız çalışıyor ki her yeni yarışmada rekor atışlar gerçekleştiriyorlar ve bunu da elde ettikleri puanlarla ortaya koyuyorlar." ifadelerini kullandı.

Gençler kategorisinde karışık yarışmada kupanın ve altın madalyanın sahibi olan Şeymanur Koca ile Muhammet Furkan Abiş de sistemin yeni olmasına rağmen hiç zorlanmadıklarını, yarışmadan başarıyla çıkan takım olduklarını dile getirdi.

Yorumlar