Ateş açıp çocuk kovalayan polis açığa alındı

Nusaybin ilçesinde havaya ateş açarak çocukları kovalayan polis memurunun açığa alındığı açıklandı. Küçük yaşlardaki çocukları dağıtmak havaya ataş açan polis memurunun görüntüsü sosyal medyada tepkilere neden olmuştu.

Google Haberlere Abone ol
Ateş açıp çocuk kovalayan polis açığa alındı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde çocukları kovalayarak havaya ateş açan polis memuru tepki çekti. Tepkiler üzerine polis memurunun açığa alındığı açıklandı. 

Nusaybin Kaymakamlığı 6-7 yaşındaki çocukları dağıtmak için hava bir el ateş eden polis memurunun açığa alındığını belirtti.

Bugün Mardin Nusaybin'de yaşanan olayda bir polis memurunun, havaya ateş açarak, 6-7 yaşındaki çocukları kovaladığına dair görüntüler sosyal medyada yayınlanmıştı.

Nusaybin Kaymakamlığı bir açıklama yaparak, olaya karışan polis memuru hakkında görevden el çektirme tedbiri uygulanarak soruşturma başlatıldığını belirtti.

İşte Nusaybin Kaymakamlığının açıklaması:

24 Nisan 2020 Pazar günü ilimizde sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanması sırasında, Nusaybin ilçemiz Fırat Mahallesinde devriye görevi ifa eden ekibimize bir grup tarafından taş atılmıştır. Ekip aracından inen görevli polis memuru taş atan grubu dağıtmak saikiyle havaya 1 el ateş ederek kalabalığı dağıtmak istemiş ancak uygun olmayan ve tasvip edilemeyecek bir şekilde çocukların bulunduğu ortamda havaya ateş açmıştır. Hukuka uygun olmayan bu tutum ve davranışları ile hiyerarşik üstlerine bu konudan bilgi verilmemesi nedenlerine bağlı olarak;

Söz konusu Polis memuru hakkında görevden el çektirme tedbiri uygulanarak soruşturma başlatılmış ve soruşturmaya devam edilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Yorumlar