Atatürk Havalimanı'nda bırakılan 16 uçak satışa çıkartılıyor

Atatürk Havalimanı'nın taşınmasının ardından burada kalan 17 uçak tanınan 30 günlük süre doldu. Sadece 1 uçağın alınması için başvuru yapılırken kalan 16 uçak ihale ile satılacak.

Google Haberlere Abone ol
Atatürk Havalimanı'nda bırakılan 16 uçak satışa çıkartılıyor

Atatürk Havalimanı, İstanbul Havalimanı'nın açılmasıyla birlikte kapandı. Apronda yer alan binaların yıkılması için ihale yapılırken havalimanında bulunan 17 uçak için tanınan 30 günlük süre sona erdi.

SÜRE TANINMIŞTI

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, havaalanlarında altı aydan fazla süreyle bekleyen ve sahipleri tarafından alınmayan hava araçları için 24 Temmuz'da tebliğ yayınlanmış, bu tebliğ üzerinden uçakların sahiplerine konma-konaklama ücretleri ve vergi borçlarının ödenmesi ile hava aracının bulunduğu havaalanından kaldırılması için 30 gün süre tanımıştı.

SADECE BİR UÇAK İÇİN BAŞVURU YAPILDI

Aralarında, Türk Havacılık envanterine giren tek Antonov üretimi uçak olan Antonov An-12 tipi hava uçağında yer aldığı 17 uçak için tanınan 30 günlük süre zarfında tek bir uçak için başvuruda bulunuldu. Uçağın alınması için ödenmesi gereken konma-konaklama ücretleri ile vergi borçları ödendikten sonra söz konusu uçak sahiplerine teslim edildi.

Atatürk Havalimanı'nda bırakılan yabancı ülke siciline kayıtlı hava araçları için ise kayıtlı olduğu ülkenin sivil havacılık otoritesine gerekli bildirimler yapıldı.

16 UÇAK İHALE İLE SATILACAK

30 günlük sürenin dolmasıyla birlikte bir uçak için yapılan başvuru dışında kalan 16 uçak için ise ihale süreci başladı. Hurdaya ayrılan hava araçları için yapılacak değer tespit çalışmalarının ardından uçakların açık arttırma ile satışı için ilan çıkılacak.

Yorumlar