Ataşehir'de Öğretmenler Günü etkinliği

İstanbul Valisi Yerlikaya, Ataşehir'de Öğretmenler Günü etkinliğine katıldı: "Kıymetli öğretmenlerim, sizler bizim kıymetlimiz, yaşam mektebimizsiniz. Sadece bir gün değil daima kalbimizdesiniz"

Google Haberlere Abone ol
Ataşehir'de Öğretmenler Günü etkinliği

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Ataşehir'de bulunan Zübeyde Hanım Hizmetiçi Eğitim Enstitüsünde düzenlenen etkinlikte öğretmenlerle bir araya geldi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yapılan etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı da katıldı.

Vali Yerlikaya, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verilişinin 94. seneyi devriyesinde tüm öğretmenlerin gününü kutladı.

Öğretmenlerin sevincini paylaşmanın çok büyük bir mutluluk olduğunu ifade eden Yerlikaya, "İstiklal Caddesi'ndeki hain terör saldırısında şehit olan Arzu Özsoy öğretmenimizi, Gaziantep Karkamış'ta bölücü terör örgütünün ömrünün baharındayken bizlerden kopardığı Ayşenur Alkan öğretmenimizi ve ebediyete uğurladığımız daha nice eğitimcilerimizi, öğretmenlerimizi minnet, saygı ile anıyorum. Ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun." dedi.

- "ÖĞRETMENLERİMİZ KARANLIK GECELERİMİZİ AYDINLATAN BİRER YILDIZ"

Vali Yerlikaya, İstanbul'un hiçbir müfredata sığmayacak çok kadim bir zenginliğin, sanatın ve irfanın merkezi olduğuna değinerek, şöyle devam etti:

"İstanbul ve eğitim kelimelerinin yan yana gelmesi dahi siz kıymetli öğretmenlerimizin sorumluluğunun denizler kadar, engin dağlar kadar yüce olduğunu bize hatırlatıyor. Çünkü öğretmenlerimiz karanlık gecelerimizi aydınlatan birer yıldızdır. Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettikleri gibi 'Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir.' Kıymetli öğretmenlerim, evlatlarımıza bizi biz yapan değerleri idrak ettirmek, ilim, irfan ve geleneklerimizi tanıtmak, milli ve manevi değerlerimize hemhal olarak yetiştirmek, bağrından çıktıkları bu toprakların kıymetini kavratmak, hem bu toplumun birikimlerine sahip çıkmalarını hem de tüm dünyaya söyleyecek sözü olan evrensel bir vizyona kavuşmalarını sağlamak, sevgi ile şefkatle dokunduğunuz her evladımızın medarıiftarı olmak... İşte bu değerler hiçbir şey ile kıyaslanmayacak kadar kıymetliler."

Yerlikaya, değerli öğretmenlerin emek ve fedakarlıklarıyla nesilleri geleceğe hazırlayabileceklerini anlattı.

Öğretmenlerin her çağda mevki ve şeref sahibi olduğuna dikkati çeken Yerlikaya, "Kıymetli öğretmenlerim, sizler bizim kıymetlimiz, yaşam mektebimizsiniz. Sadece bir gün değil daima kalbimizdesiniz. Vazifenizi nasıl bir sabırla, azimle gönülden yaptığınıza bir veli olarak ben de şahidim. Sizleri çok seviyoruz." diye konuştu.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Yazıcı ise öğretmen olmanın öğretmenlik yapmaktan daha başka bir şey olduğunu belirtti.

Yazıcı, "Bizler büyük bir medeniyetin temsilcisi olan bir şehirde, medeniyetlere beşiklik yapmış olan bir şehirde görev yapıyoruz. Öğrencilerimizin umudu olan siz değerli meslektaşlarımızla birlikte emek veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından müzik dinletisi ve halk oyunlarından oluşan çeşitli etkinlikler yapıldı.

Yorumlar