Atalay, Siirt'teki maden faciası bölgesinde

- Türk-İş Genel Başkanı Atalay, Şirvan ilçesinde maden faciasının yaşandığı bölgede, incelemede bulunarak, enkaz altında kalan işçilerin yakınlarıyla görüştü

Google Haberlere Abone ol
Atalay, Siirt'teki maden faciası bölgesinde

SİİRT (AA) - Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Siirt'in Şirvan ilçesinde maden faciasının yaşandığı bölgede incelemelerde bulunarak, enkaz altında kalan işçilerin yakınlarıyla görüştü.

Şirvan ilçesinde facianın yaşandığı maden ocağına gelen Atalay, kurtarma çalışmalarını izledikten sonra AFAD, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), Türk Kızılayı ve jandarmanın çalışmalarının koordine edildiği Kriz Yönetim Merkezi'nde yetkililerden bilgi aldı.

AFAD Başkan Vekili Mehmet Halis Bilden, olayın meydana geldiği andan itibaren bölgeye hareket ettiklerini belirterek, "Olayın hemen ardından devlet olarak organize olduk, Erzurum'dan ve Van'dan iki helikopter en uzman AFAD birimleriyle bölgeye sevk ettik. Sonra Ankara'nın kurtarma birliğini alarak CASA uçağı ile geldik." dedi.

Bilden, 90 arama kurtarma uzmanının katılımıyla çalışmalarının devam ettiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"24 saat esasına göre kesintisiz olarak arama çalışmalarımızı devam ediyoruz. Çalışmalarımızın biraz da sonuna geldiğini düşünüyoruz. Çünkü belirlenen yoğun kütle içerisinde arkadaşlarımızın olduğunu tespit ettik diyebiliriz. Ama o bölgeyi açtıktan sonra durum nedir daha rahat bazı şeyleri söyleyeceğiz. Burası gerçekten çok zor bir coğrafya, çok tehlikeli bir coğrafya."

- "Bölgelere maden çalışma ekiplerini kurmamız lazım"

Başkan Atalay ise işçilerin çıkarılmasından sonra maden bölgelerinde yapılması gerekenler konusunda istişare yapacaklarını belirterek, "Ülkemize ve bölgemize büyük geçmiş olsun, başımız sağ olsun. Soma'yı, Ermenek'i atlattık. Orada ne oldu bitti anında oradaydık ve takip ettik. Buradaki 9 kardeşimizi sağ salim almanız en büyük arzumuzdur. İkinci husus ise bölgelere maden çalışma ekiplerini kurmamız lazım." diye konuştu.

Atalay, daha sonra enkaz altında kalan işçilerin yakınlarıyla bir araya geldi.


Yorumlar