Atak Faz-2 ilk uçuşunu yaptı

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile Atak Faz-2 helikopterinin ilk uçuşunu yaptığını ve testlerin devam ettiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Atak Faz-2 ilk uçuşunu yaptı

T-129 ATAK helikopterinin ilk versiyonu olan Erken Duhul Helikopterinin (EDH) 9 adedinin teslimatının ardından Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) Türk Silahlı Kuvvetleri'ne Faz-1 olarak adlandırılan daha gelişmiş versiyonundan teslim etmişti. 

Teslimatı devam eden Faz-1 versiyonunun ardından TUSAŞ, TSK'ya ATAK helikopterinin daha güçlendirilmiş olan Faz-2 versiyonunu teslim etmeyi hedefliyor. 

İLK UÇUŞUNU YAPTI

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı video ile ATAK Faz-2'nin ilk uçuşunu yaptığını açıkladı.

Demir, "Atak'ın lazer ikaz alıcı ve diğer elektronik harp sistemleriyle donatılmış Faz-2 versiyonu ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Yerlilik oranı daha da artan Atak Faz-2 helikopterlerini, yapılacak detay testlerden sonra 2020 ortasından itibaren teslim etmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Testleri başarıyla devam eden Atak helikopterinin yeni versiyonu 2020 yılından itibaren teslim edilmeye başlayacak.

53 ADET TESLİM EDİLDİ

Daha önce 53 adet ATAK helikopteri teslim edilmişti. Bu helikopterlerin 9 adedi Erken Duhul versiyonu diğerleri ise Faz-1 versiyonundan oluşuyordu.

Yorumlar