Assuva kimin, sahibi kimdir?

Assuva kimin, sahibi kimdir soruları son günlerde Yunanistan'a İHA satacağı belirtilen Türk şirket gündem olunca gündeme geldi.

Google Haberlere Abone ol
Assuva kimin, sahibi kimdir?

Savunma Sanayi'nin önde gelen şirketlerinden biri olan Assuva kimindir, sahibi kimdir, ne zaman ve nerede kuruldu? İşte detaylar: 

Yunanistan'a İHA satan Assuva Savunma Sanayi şirketinin sahibi Remzi Başbuğ'dur. Şirket İstanbul'da faaliyet gösteriyor. Şirketin bünyesinde ise drone ve İHA üretimi yapılıyor. Ancak son yıllarad yer altını görüntüleme teknolojisine olan ihtiyacı dikkate alan şirket bu alanda bir ilki başararak yerin 50 metre altını gösterebilen İHA'lar üretti. Üretilen bu İHA'lara özellikle de yurt dışından yoğun bir talep var. İHA'ları alanlar arasında şimdilerde Yunanistan da bulunuyor. 

Yunanistan'a satılan yerli İHA'nın yazılımı ve donanımı tamamen yerli imkanlarla üretildi. Proton Elic isimli bu cihaz 2 milyon dolardan satışa çıkarılmıştı. Şirketin sahibi Başbuğ, “15 yılı aşkın bir süredir bu işin içindeyim. Önceleri arayıcı olarak bu işe başladım. Hobi olarak başladığım bu işte Amerika ve Almanya’da eğitimler alarak bu tür cihazlarda sürekli kendimi geliştirdim. Sonrasında ise ‘Daha iyisini yerli olarak nasıl yapabilirim?’ diye kafa yormaya başladım. Önceleri basit dedektör satışıyla başladığım yeraltı görüntüleme cihazlarını geliştirmeye başladım. Birkaç mühendis arkadaşı da ekibimize dahil ettim. Şu anda tamamen yerli imkanlar ve yerli yazılımla Proton Elic adını verdiğimiz 2 milyon dolarlık dünyanın en teknolojik cihazını ürettik.” demişti. 

Proton Elic’teki teknolojinin dünyanın hiçbir ülkesinde bulunmadığını belirten Başbuğ, “Proton Elic, 50 metre derinlik, bin metre de menzile sahip. Yazılımı kendimiz, donanımsal ekipmanları da yine yerli firmalarda yaptırıyoruz. Yeraltı görüntüleme cihazımız; maden, su, kömür, metalik madenlerin hepsini bulabiliyor. Amerika, Almanya, Dubai, Belçika, Ürdün ve birçok Arap ülkesinden yoğun bir talep var cihazımıza. Bu kadar yüksek teknolojiye sahip görüntüleme cihazı şu anda dünyanın hiçbir ülkesinde yok. Teknolojimiz dünyada 1. sırada. Fakat satışta üçüncüyüz. Bu cihazla Proton Elic ile birlikte satışta da öne geçmeyi hedefliyoruz. Proton Elic’i, yerliye 2 milyon dolar, yabancıya 4 milyon dolardan satacağız.” diye konuştu.

YUNANİSTAN'A SATTI

Assuva bilindiği gibi Yunanistan'a İHA satan şirket olarak ismini duyurdu. Assuva Savunma Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Başbuğ, şirketin hem NATO hem de Avrupa Birliği (AB) üyesi bir ülkeyle yaptığı ilk ihracat anlaşması olduğunu söyledi. Şirketin daha önce Türk, Çin ve Sri Lanka ordularına İHA sistemleri sattığı bilgisini paylaşarak, "Yunanistan'a ihracat için gerekli tüm lisansları aldık" dedi.

Yunanistan'a satılacak İHA'ların, arama ve kurtarma misyonlarında kullanılmak üzere tasarlandığı belirtiliyor. Bu uçakların ayrıca yeraltı sığınakları, patlayıcıları, kara mayınlarını ve kimyasal maddeleri de tespit edebildiği belirtiliyor.

ASSUVA'NIN SAHİBİ REMZİ BAŞBUĞ KİMDİR?

Assuva Savunma Sanayi şirketinin sahibi Remzi Başbuğ'dur. Peki, kimdir bu Resmi Başbuğ? İşte Remzi Başbuğ'un kısa biyografisi: 

Remzi Başbuğ 1979 yılında Nevşehir'de dünyaya geldi. 

İlk ve orta okul yıllarından itibaren "elektronik" alanında kendini geliştirdi. Son olarak Almanya'da bu alanda uzmanından eğitimlerini aldı.

Aynı alanda üniversite eğitimini tamamladı. 

Drone ve dedektör alanında, mütevazı ama gelecek vadeden Assuva’nın patronu.

Remzi Başbuğ evli ve iki çocuk babasıdır.

ASSUVA NE DEMEK, KELİME ANLAMI NEDİR?

Assuva Batı Anadolu Bölgesi'ne Millattan Önce 14. Yüzyıllarda verilen bir isimdir. 

Yorumlar