ASPİLSAN borsada var mı?

ASPİLSAN borsada var mı? Hayırseverlerin katkısıyla kurulan ASPİLSAN 41 yıldır Türkiye'nin enerjisine güç katıyor

Google Haberlere Abone ol
ASPİLSAN borsada var mı?

ASPİLSAN borsada var mı? Kayseri'de hayırseverlerin bağışlarıyla 1981'de kurulan ASPİLSAN Enerji'nin 41. yılı Türkiye ve Avrupa'nın ilk silindirik pil tesisi olan yeni fabrikasında kutlandı.

Tam 40 yıl önce Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin temel ihtiyaçları olan şarjlı nikel kadmiyum batarya ihtiyaçlarını karşılamak üzüre kurulmuş olan Aspilsan, geçen süre içerisinde büyük gelişmeler sağlayarak, ürün çeşidini 150’nin üzerine çıkartarak, Ni-Cd, Ni-MH, Li-ion, Li-Po pil ve bataryalar, güneş pili, ısıl pil ve yakıt pili sivil ve askeri her türlü el/sırt telsizlerine, savaş araç gereçlerine, uçak ve helikopterlere ait her türlü aküyü üretebilir duruma gelmişti.

Ayrıca, yenilenebilir enerji, enerji depolama sistemleri, şarj cihazları, pil/batarya laboratuar test sistemleri ve nikel kadmiyum komple uçak akü ve hücreleri konularında da Ankara’daki Li-ion hücre kimyası ve İstanbul yakıt hücresi ve hidrojen teknolojileri Ar-Ge merkezlerinde, dünyanın en yeni teknolojileri üzerinde çalışan Aspilsan Enerji, Türkiye’de pil ve batarya teknolojisinde milli bir teknolojinin oluşturulması için çok ciddi çaba gösteriyor.

Fabrikadan yapılan yazılı açıklamaya göre, ASPİLSAN Enerji, Türk Silahlı Kuvvetlerinin pil, batarya ve akü ihtiyacını karşılamak amacıyla Kayserili hayırsever vatandaş ve kuruluşların bağışlarıyla kurulduğu 1981 yılından bu yana Türkiye'nin enerji sistemleri alanında dışa bağımlılığını azaltacak çö­zümler sunma hedefiyle 41 yıldır üretim yapıyor.

Açıklamada görüşmelerine yer verilen ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy, fabrikanın 41. yaşını Türkiye ve Avrupa'nın ilk silindirik pil tesisi olan yeni fabrikasında kutladıklarını belirtti.

Özsoy, şunları kaydetti:

"ASPİLSAN Enerji olarak 41 yıldır yaptığımız her çalışmada ülkemizin enerji sistemleri alanında dışa bağımlılığını azaltacak çözümler sunmayı hedefliyoruz. Bu hedefimiz doğrultusunda ASPİLSAN Enerji olarak Silindirik Lityum İyon Pil Üretim Tesisi'mizle birlikte büyük çoğunluğunu yabancı kaynaklı firmaların oluşturduğu enerji depolama alanında yerli ve milli bir atılım yapmış olacağız. Mayıs 2022'de seri üretime başlayacak olan yeni tesisimizde yılda 21 milyon pil hücresi üretilmesini amaçlıyoruz. Böylece ülkemizde lityum-iyon pil üretimini gerçekleştirerek pil ve batarya kullanan üreticilerin yerlilik oranlarını önemli ölçüde artırmış olacağız. Amacımız hiçbir zaman firma bazlı büyüme ve kalkınma olmamıştır. Önceliğimiz ülkemizde bizimle ilgili alanlarda çalışma yapan şirketlere destek vererek yerli bir ekosistem oluşturmaktır. Lityum İyon Pil Üretim Tesisi'mizde yalnızca pil üretilmeyecek, aynı zamanda kendine özgü pil geliştirmelerini yapabilecek yeteneklere de sahip olunacaktır."

Özsoy, ASPİLSAN Enerji olarak Türkiye'nin batarya ve pil ihtiyacını karşılamanın dışında, yapılan stratejik yatırımlar ve milli güç ile 300’den fazla batarya ile uçak, gemi, insansız hava araçları ve raylı sistemlerin aküsünü de üreterek, alanlarında dünyanın sayılı markaları arasına girdiklerini vurguladı.

"FARKLI DENİZ PLATFORMLARI İÇİN BU YIL İLK ÜRÜNLERİMİZİ VERMEYE BAŞLADIK"

Kayseri, İstanbul, Ankara ve Edirne olmak üzere dört ayrı Ar-Ge merkezlerinde başta savunma sanayi olmak üzere tüm sektörlerin ihtiyaçlarına yönelik enerji depolama ile ilgili çalışma yürüttüklerini aktaran Özsoy, "Farklı deniz platformları için bu yıl ilk ürünlerimizi vermeye başladık. Bunun yanı sıra Arçelik ile birlikte ev aletleri için de bataryalar üretme kararı alarak yeni bir pazara daha adım atmış olduk. Yine telekomünikasyon bataryalarımız ve e-mobilite bataryalarımızla iki ayrı sektöre daha ürünlerimizi vermeye başladık. Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) sertifikasyonu sayesinde sivil havacılık pazarına da girdik." ifadelerini kullandı.

Aspilsan ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri ise borsada olup olmadığıdır. 

İştahlı yatırımcılar şimdilerde borsada Aspilsan'ın olup olmadığını merakla araştırıyor. 

Aspilsan henüz borsaya açılmadı.


 

Yorumlar

Hidayet Sarıkaya Açılmalı.