ASO'dan işverenlere çağrı

"(Öğrencilerin ücretlerinin tamamını devletin karşılaması) İşverenlerimizin de devletin yapmış olduğu bu güzel hareketi takviye edici birtakım ödemeler yapması iyi olur"

Google Haberlere Abone ol
ASO'dan işverenlere çağrı

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesleki eğitim merkezlerinde eğitim gören öğrencilere yönelik müjdeleriyle ilgili, "İşverenlerimizin de devletin yapmış olduğu bu güzel hareketi takviye edici birtakım ödemeler yapması iyi olur." dedi.

Özdebir, Erdoğan'ın mesleki eğitim merkezlerinde eğitim gören öğrencilerin ücretlerinin tamamının devlet tarafından karşılanması ve bu merkezlerin son sınıflarındaki kalfaların ücretlerinin iyileştirilmesi müjdelerini AA muhabirine değerlendirdi.

Bu ödemeleri Sanayici İşbirliğinde Mesleki Eğitim Projesi (SİMEP) kapsamında halihazırda uyguladıklarını ifade eden Özdebir, "Bu programda, çocuklara asgari ücretin üçte biri kadar işverenler ücret ödüyorlardı. Bu yükün tamamını devlet üzerine aldı. Son sınıf öğrencilerine de asgari ücretin yarısı kadar ücreti devlet verecek." diye konuştu.

Devletin bu ücreti karşıladığını ancak işverenin de elini kolunu bağlamadığını söyleyen Özdebir, "Şu anda işletmelerimizin en büyük sıkıntısı nitelikli adam bulamamak. Nitelikli adam ancak bu yolla yetişecek, bu yolla yetişmesinin cazip hale gelebilmesi için işverenlerimizin de devletin yapmış olduğu bu güzel hareketi takviye edici birtakım ödemeler yapması iyi olur. O zaman nitelikli adam aramaktan kurtuluruz." değerlendirmesinde bulundu.

- "CUMHURBAŞKANI'MIZA VE MİLLİ EĞİTİM BAKANI'MIZA TEŞEKKÜR ETMELİYİZ"

Nitelikli eleman yetiştirmenin sabır ve maliyet gerektirdiğine işaret eden Özdebir, bu maliyeti devlet üzerine alacağından işverenlerin de biraz gayret göstererek yetişmiş eleman istihdam edebileceklerini dile getirdi.

Bu duruma futbol takımlarının altyapılarını örnek gösteren Özdebir, "Futbol takımlarının tabandan gelen gençleri var. Bu da işverenlerin sanatkarlar yetiştirmeleri için son derece güzel bir uygulama. Cumhurbaşkanı'mıza ve Milli Eğitim Bakanı'mıza bu konuda teşekkür etmemiz lazım." dedi.

Sanayicilerin genç ve yetenekli elemana ihtiyaç duyduklarının altını çizen Özdebir, "Bunlar, bu altyapıdan yetişerek, genç ve yetenekli eleman ihtiyacımızı karşılayacaklar inşallah." diye konuştu.

Yorumlar