Asker kaçağı bedelli yapabilir mi, yoklama kaçakları son dakika bedelli askerlik imkanı

Asker kaçağı bedelli yapabilir mi, Son Dakika: Yoklama kaçakları uzun süredir bekledikleri müjdeli haberi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bedelli askerlik imkanı getirdiklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Yoklama kaçaklarına bedelli askerlik imkanı

Asker kaçağı bedelli yapabilir mi, Son Dakika: Yoklama kaçakları uzun süredir bekledikleri müjdeli haberi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bedelli askerlik imkanı getirdiklerini açıkladı.

Yoklama kaçaklarına bedelli askerlik imkanı getirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yoklama kaçağı gençlerin uzun zamandır bekledikleri düzenlemeyi yapacaklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yoklama kaçağı gençlerin de bedelli askerlikten faydalanabileceğini belirterek, "550.000 yoklama kaçağı gencimize bedelli askerlik yolunu açıyoruz.” dedi.

Erdoğan açıklamasında, "Yoklama kaçağı gençlerimize bedelli askerlikten faydalanabilme yolunu açıyoruz. Kaçak yılına göre değişen oranlarda bir rakam ilavesi ile askerliğini bedelli yapmak isteyen gençlerimiz askerlik şubesine başvurabilirler." dedi.

YOKLAMA KAÇAĞI NEDİR?

Yoklama kaçağı ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgilere odaklanan vatandaşlar yoklama kaçağı ve askerlik tecili gibi terimlerin anlamını merak ediyor. Askerlik şubesine veya yurtdışı temsilciliklerine gelmemiş ve 26 ncı madde gereğince gelmeme sebebini bildirmemiş kişiler, yoklama kaçağı olarak kabul ediliyor. Yoklama kaçakları MSB'de yer alan bilgilere göre idari para cezasıyla cezalandırılıyor.

Yoklama Kaçağı, kanunda yer alan tanıma göre, 'yoklamada bulunmayan ve bulunamadıklarına dair bu kanunda yazılı bir mazeret gösterememiş olanlara denilmektedir.

Yoklama kaçakları, askerlik ödevlerini yerine getirmek maksadıyla yakalanmaları için Milli Savunma Bakanlığınca İçişleri Bakanlığına, askerlik şubelerince de mahallin en büyük mülki amirine bildirilirler. Yakalanarak muhafaza altına alınan yükümlüler, vakit geçirmeksizin ve en geç yirmidört saat içerisinde en yakın askerlik şubesine getirilirler. Askerlik şubesince teslim alınamayan yükümlüler, ilgili kolluk kuvveti tarafından hazırlanan tutanağa istinaden derhal serbest bırakılırlar.

YOKLAMA KAÇAĞI CEZASI NE KADAR?

Yoklama kaçağı, saklı ve bakayalar Askeralma Kanununun 24’üncü maddesinin birinci fıkrası esaslarına göre idari para cezasıyla cezalandırılır.

Bunlardan kendiliğinden gelenler her gün karşılığı 5 Türk Lirası, yakalananlar ise 10 Türk Lirası idari para cezası ile cezalandırılır. Bu fıkra kapsamında belirlenen idari para cezalarının yeniden değerlemesinde 30/3/2005 tarihli ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 17’nci maddesinin yedinci fıkrasındaki idari para cezasının bir Türk Lirasının küsuru dikkate alınarak uygulanır. İdari para cezaları tebliğinden itibaren bir ay içinde ödenir.

Detaylar Ekleniyor...


 

Yorumlar