Organize İşler gerçek mi? Asım Noyan gerçekte kim?

Asım Noyan ve çetesinin kirli işlerinin anlatıldığı Organize İşler film serisinin hikayesi merak konusu oldu. Filmin hikayesi gerçek mi?

Google Haberlere Abone ol
Organize İşler gerçek mi? Asım Noyan gerçekte kim?

Organize İşler gerçek mi? Asım Noyan gerçekte kim? Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği ve başrol oyuncusu olarak oynadığı Organize İşler ve Organize İşler 2 Sazan Sarmalı sinema salonlarından sonra televizyon ekranlarından yayınlanmaya devam ediyor. Filmin konusu komik olduğu kadar düşündürücü de. Çünkü büyükşehirlerde yaşanan geçrek olaylar komik bir dille ele alınıyor. Peki, Asım Noyan ve Organize İşler filminin hikayesi gerçek mi?

Organize İşler 2 Sazan Sarmalı filmi 2019 yılında vizyona girmişti. Filmin çekimleri ve konusu da İstanbul'da geçiyor. 

Film, Asım Noyan (Yılmaz Erdoğan'ın canlandırdığı karakter. İstanbul'da her zaman sıkça rastlanabilecek tiplemedir.) isimli bir dolandırıcı ile çetesinin İstanbul'da yaptıklarını anlatıyor. Asım Noyan, yıllardır söylediği yalanlar ve çevirdiği oyunlarla insanları dolandırmaktadır.

Kimsenin yakalamayı başaramadığı Asım Noyan ve çetesi, bu kez de “sazan sarmalı” olarak adlandırdıkları bir üç kağıda bulaşır. Dolandırıcılar kralının biricik kızı Nazlı dolandırılınca, Asım Noyan ve ekibi hemen harekete geçer.

Nazlı, her ne kadar babasını organize işlerden vazgeçirmeye çalışsa da, kendisini birden sazan sarmalının içerisinde bulur.

Sazan Sarmalı'nda anlatılan olaylar İstanbul'da hemen hemen her gün yaşanabilen olaylardır. 

Filmde başta filmin senaristi ve yönetmeni Yılmaz Erdoğan, Kıvanç Tatlıtuğ, Ezgi Mola, Bensu Soral, Rıza Kocaoğlu, Okan Çabalar, Güven Kıraç ve Ahmet Mümtaz Taylan oynuyor. 

Filmin gerçek olup olmadığı merak ediliyor. 

Filmde anlatılan ilk dolandırıcılık hikayesi, Türkiye'de gerçekte yaşanmış ve hatta haberlere de konu olmuş, çeteye operasyon düzenlenerek, çete çökertilmiş bir hikayedir. 

Filmin sonraki olayları da yine Türkiye'de her gün yaşanabilecek olaylardır.

ORGANİZE İŞLER İLK FİLMİNİN EN ÇOK KONUŞULAN SAHNESİ

 

Yorumlar