Aşık Veysel Hollanda'da anıldı

- Amsterdam Yunus Emre Enstitüsünce düzenlenen "Dostlar Beni Hatırlasın" programında, Aşık Veysel türküleri seslendirildi

Google Haberlere Abone ol
Aşık Veysel Hollanda'da anıldı

AMSTERDAM (AA) - Amsterdam Yunus Emre Enstitüsünce, Hollanda Sivaslılar Platformu ve Türkevi'nin desteğiyle Aşık Veysel'i anma programı düzenledi.

Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Fatih Okumuş, "Dostlar Beni Hatırlasın" adlı programın açılışında yaptığı konuşmada, Aşık Veysel'in Hollanda'da yeterince tanıtılmadığını söyledi.

Aşık Veysel'in hayatını anlatan ve deyişlerinin yer aldığı bir kitap çıkarmayı hedeflediklerini belirten Okumuş, "Ozanlarımızın yanı sıra Mevlana gibi diğer değerlerimizi de unutmamak için yılda en az iki program organize edeceğiz." dedi.

Amsterdam Başkonsolosu Tolga Orkun da Amsterdam Yunus Emre Enstitüsüne teşekkür ederek, "Aşık Veysel, diğer ozanlarımız gibi felsefi görüşlerimizi ve birikimlerimizi müziğiyle yansıtan birisidir. Onun gibi değerleri anarak yaşatabiliriz ve onları ne kadar yaşatabilirsek kendimizi daha da iyi tanıyabiliriz." ifadesini kullandı.

Müzikolog Emine Bostancıl, Aşık Veysel'in aşıklık geleneğiyle ilgili bir sunum yaptı.

Hollandalıların da katıldığı program, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarından Sait Döşkaya ve Cafer Üvenç'in seslendirdikleri Aşık Veysel türküleriyle sona erdi.

Yorumlar