Aşık Mahzuni Şerif anıldı

İSTANBUL (AA) - Maltepe Belediyesi'nce düzenlenen "Cumhuriyet Benim Festivali" kapsamında, halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif anıldı. Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, Aşık Mahzuni...

Google Haberlere Abone ol
Aşık Mahzuni Şerif anıldı

İSTANBUL (AA) - Maltepe Belediyesi'nce düzenlenen "Cumhuriyet Benim Festivali" kapsamında, halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif anıldı.

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, Aşık Mahzuni Şerif'in sevilen türküleri seslendirildi. Şerif’in eserlerini türkücü Hüseyin Uğurlu yorumlarken, programın sunumunu yapan ünlü ozanın oğlu Ali Mahzuni de babasının hayat hikayesini ve anılarını sevenleriyle paylaştı.

Programda konuşan CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, kaleme aldığı "Devr-i Mahzuni" kitabını gelecek nesillere Mahzuni'nin felsefesini aktarmak amacıyla hazırladığını söyledi.

Öztunç, Aşık Mahzuni Şerif'in hemşerisi olmaktan onur duyduğunu dile getirerek, "Mahzuni Şerif, bir deryadır. 20 bin şiiri, 450'nin üzerinde plak ve albümü var. O mazlumun ve garibin sesi oldu. Aşık Mahzuni Şerif, Anadolu'nun gariban halkının sesini, şehirlerdeki beyaz yakalılarla buluşturan isimdir." dedi.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da Mahzuni Şerif'in Mevlana, Hacı Bektaşı Veli ve Yunus Emre'den sonra eserleri sanatçılar tarafından kuşaktan kuşağa aktarılan önemli isimlerin başında geldiğini belirterek, ünlü ozanı saygıyla ve rahmetle andığını ifade etti.

Programda, CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç'un "Devr-i Mahzuni" isimli kitabının da lansmanı gerçekleştirildi.

Programa, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar