Aşıdan sonra denize girilir mi?

Aşıdan sonra denize girilir mi, aşı yaptıktan sonra denize girmekte bir sakınca var, zararlı mı ya da bir risk teşkil ediyor mu soruları tatil yerlerinde ya da deniz kenarında aşısını yaptıktan sonra yüzmek isteyenlerin cevabını merak edebilecekleri sorular oluyor.

Google Haberlere Abone ol
Aşıdan sonra denize girilir mi?

Aşıdan sonra denize girmek, yüzmek, banyo yapmak ya da duş almak gibi konular son dönemlerde merakla üzerinde durulan konular oldu. Aşıdan sonra denize girilir mi ya da aşı olduktan sonra denize girmek sakıncalı mı, bir riski var mı aşıdan sonra denize girmenin? İşte aşıdan sonra denize girmek hakkında merak edilen bilgiler:

Aşıdan sonra denize girilir mi
Aşıdan sonra denize girilir mi?

 

Aşı olduktan sonda denize girmek ya da vücudun bir şekilde ıslanması konusunda şu ana kadar toplumda kendiliğinden oluşmuş bir "gayribilimsel bir düşünce" var. 

Aşıdan sonra denize girilir mi

Aşıdan sonra vücuda suyun değmesi konusu tartışılan konular arasında.

 

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Arman da covid aşısından sonra duş alınması konusunda yaptığı açıklamada, “Aşıdan sonra duş alınmaması, kişilerin mantık yolu ile oluşturdukları bir önlem olsa gerek. Aşı sonrasında aşırı sıcak duş almak, sadece lokal reaksiyon riskini artırabilir. Ancak bunun dışında, “Herhangi bir aşı sonrası duş alınmaz” diye bilimsel bir bilgi yok. Çünkü aşı uygulaması sonrasında cilt açıklığı hızla kapanıyor, buradan vücuda mikrop girmesini beklemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Aşıdan sonra denize girilir mi
Aşıdan sonra denize girilir mi konusu uzun zamandır tartışılıyor.

 

“Aşıdan sonra 24 saat duş almayın” uyarısı, artık hastalık tarihe karıştığı için uygulanmayan çiçek aşısı zamanlarından kalma. Ancak içiniz rahat etsin istiyorsanız, banyoyu bir gün erteleyebilirsiniz. Hiçbir zararı olmaz.

Korona aşısı yapılırken bilgi veren sağlık çalışanları, aşıdan sonra banyo yapılmaması yönünde tavsiyede bulunuyor. Eğer illaki aşıdan sonra banyo yapılması gerekiyorsa, aşı bölgesinin korunmasını ve enfeksiyon riskine karşı çok sıcak sudan sakınılması gerektiğini dile getiriyor.


 

Yorumlar