Aşıda öncelikli mesleklerin listesi açıklandı

Koronavirüs aşısında öncelikli gruplar arasında yer alan Sağlık çalışanlarının dışındaki diğer meslekler de açıklandı. Öte yandan ilk gün aşı yapılan kişisi sayısının ise 100 bini geçtiği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Aşıda öncelikli mesleklerin listesi açıklandı

Koronavirüs aşıları 4 aşamada gerçekleştirilecek. Önce sağlık çalışanları aşılanacak. Birinci aşamada 65 yaş üzeri, ikinci aşamada polis, asker öğretmen, zabıta ve yargı çalışanları gibi meslek grupları aşılanacak. Üçüncü aşamada ise 18-49 yaş arasında kronik hastalar, dördüncü aşamada ise aşılanma sırası geldiği halde zamanında aşı yaptırmayanlar aşılanacak.
Sağlık Bakanlığı covid19asi.saglik.gov.tr adresinde aşı olacak meslek gruplarının sıralı listesini paylaştı. Listenin yayınladığı sayfada, "Hastalığa maruz kalma, hastalığı ağır geçirme ve bulaştırma riskleri ile hastalığın toplumsal yaşamın işleyişi üzerindeki olumsuz etkisi değerlendirilerek COVID-19 aşısı uygulanacak gruplar belirlenmiş olup bu gruplara sırasıyla uygulanacaktır" açıklaması yapıldı.

Aşıda öncelikli meslek grupları netleşti:

- Milli Savunma,

- İçişleri

- Kritik görevlerdeki kişiler

- Zabıta

- Özel güvenlik

- Adalet bakanlığı

- Öğretmenler

- Fırın , yemek fabrikası, gıda imalathanesi çalışanları,

- Taşımacılık sektöründe çalışanlar

- Cezaevi ve özel güvenlik

100 BİN KİŞİ GEÇİLDİ

İlk gün aşı yapılan kişi sayısını açıklayan Sağlık Bakanı Koca, "Şuan itibariyle 1. doz aşısını olan sağlık çalışanı sayısı 100.000'i geçti. Türkiye aşı programı uygulamakta güçlü bir alt yapıya sahiptir. Bu güce inanan, destek veren herkese teşekkür ederim." dedi.

Detaylar Geliyor

Yorumlar