Aşı olmayanlara kısıtlama var mı?

Aşı olmayanlara kısıtlama var mı, aşı olmayanlara yönelik bir tedbir kararı gelecek mi ya da kısıtlama olma ihtimali olan yerler nelerdir?

Google Haberlere Abone ol
Aşı olmayanlara kısıtlama var mı?

Aşı olmayanlara kısıtlama var mı, aşı olmayanlara bir kısıtlama gelecek mi, aşısız vatandaşlar kısıtlama kapsamına girecek mi soruları son günlerde merak ediliyor. İşte aşı olmayanları bekleyen kısıtlamalar veya tedbirler: 

Koronavirüs ile mücadele kapsamında aşı olmayanlara yönelik kısıtlamalar hala tartışılıyor. Aşı olmayan vatandaşlar, bazı haklardan mahrum kalabilirler. Özellikle de sağlık, eğitim ve hizmet sektöründe çalışanlara yönelik kısıtlamalar önceden duyurulmuştu. Buralarda çalışanların tamamına aşı zorunlu hale getirilmişti. 

Özellikle de sağlık ve eğitim sektöründe çalışanlara aşı zorunlu hale getirilmişti. 

Hizmet sektöründe çalışanlara da aşı zorunlu hale getirilirken; normal vatandaşların ise bazı yerlere aşısız girişleri halinde PCR testleri yapmaları zorunlu hale getirilmişti. 

Aşı olmayan vatandaşlarla ilgili olarak en son yapılan kabine toplantısından bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Okullarda 6 Eylül’de başlayacak eğitimde. Öğrencilerimizle irtibatlı aşısız, başta öğretmenlerimiz olmak üzere yöneticilerden ve okul çalışanlarından haftada 2 defa PCR testi isteyeceğiz. Aşı olmayan üniversite öğrencilerimizin ve üniversite çalışanlarımızdan da düzenli PCR testi yaptırmalarını talep edeceğiz. Uçak ve şehirlerarası otobüs yolculuğu, konser, tiyatro ve sinema gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetler için de zorunlu PCR testi uygulamalarını devreye alacağız.'' demişti.

Sağlık Bakanı Koca, "yüz yüze eğitim" kapsamında zorunlu olarak istenecek PCR testlerinin devlet hastanelerinde ücretsiz yapılacağını bildirdi.


 

Yorumlar