Aşı olmadan seyahat yapılır mı?

Aşı olmadan seyahat yapılır mı veya aşı yaptırmayanlar seyahat yapabiliyor mu, bu konuda bir kısıtlama var mı yok mu? Konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı tarafından aydınlatıcı bir açıklama gelmişti. İşte seyahat etmek isteyenlerin merak ettiği konuyla alakalı konu hakkında detaylar:

Google Haberlere Abone ol
Aşı olmadan seyahat yapılır mı?

Aş  olmadan seyahat yapılır mı veya aşı yaptırmayanlar seyahat yapabiliyor mu, seyahatlerine bir engel var mı?

Aşı olmayanların seyahat edemeyeceğine yönelik iddialar son günlerde sosyal medya platformlarında yaygınlaşıyor. Bu nedenle seyahat etmek isteyenlerin kafası karışıyor. 

Aşı olmadan seyahat yapılır mı?
Aşı olmadan seyahat yapılır mı?

 

Farklı platformlarda ve sosyal medyada, aşı olmayanların AVM, toplu taşıma gibi yerlere giremeyeceği, seyahat edemeyeceği iddia edilmişti.

Bu zorunluluk iddiaları üzerine vatandaşlar "koronavirüs aşısı zorunlu mu olacak?" sorusunun yanıtını araştırmaya başladı.

Bu soruya en net cevap Sağlık Bakanlığı'ndan geldi. İşte, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamaya göre "koronavirüs aşısı zorunlu mu olacak?" sorusunun yanıtı.

Koronavirüs aşısı yaptırmanın zorunlu olacağı ile ilgili pek çok iddia ortaya atıldı. Bu iddialar arasında, AVM'lere girişte, toplu taşıma kullanımında koronavis aşısının zorunlu olacağı yer alıyordu. Sağlık Bakanlığı, sıkça sorulan sorular sayfasında bu iddialara net bir cevap verdi.

Aşı olmadan seyahat yapılır mı?
Aşı olmadan seyahat yapılır mı?

 

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamaya göre Türkiye'de çocukluk aşıları dâhil, aşı uygulaması zorunlu değildir.

Anayasanın 17. maddesinde, "Tıbbi zorunluluklar ve kanunda yazılı haller dışında, kişinin vücut bütünlüğüne dokunulamayacağı; rızası olmadan bilimsel ve tıbbi deneylere tabi tutulamayacağı" hüküm altına alınıyor.

Bu nedenle aşı olmayanların hiçbir vatandaşlık hakkı şu anda kısıtlanmış değildir. 

Muhalefetteki bazı partiler tarafından, aşı olmayanlar bazı yerlere giriş yapamasın, yönündeki önerileri olsa da hükümet bu tür önerileri ciddiye almadı.

Dolayısıyla aşı olmayanların seyahatleri için bir kısıtlama bulunmuyor.

Ancak yurt dışı seyahat edecek vatandaşların gidecekleri ülkelerin bu konudaki şartlarına iyi bakmaları gerekiyor.

Çünkü bazı ülkelerde aşı yaptırmayanlar karantinaya alınıyor.


 

Yorumlar