Aşı karşıtı öğretim görevlisi virüsten öldü

Aşı karşıtlığının yanı sıra bu konuda çevresini de etkilemeye çalışan öğretim görevlisi yakalandığı virüs sonrasında hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Aşı karşıtı öğretim görevlisi virüsten öldü

Sosyal medyada aşı karşıtı paylaşımlar yapan öğretim üyesi Şadet Güvercin korona yüzünden yattığı hastanede kurtarılamadı.

Kahramanmaraş'ta sosyal medyada aşı karşıtı paylaşımlarıyla dikkat çeken öğretim üyesi Dr. Ramazan Şadet Güvercin (54), korona virüsten vefat etti.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Türkoğlu Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ramazan Şadet Güvercin, korona virüs teşhisiyle 2 Ekim'de hastanede tedaviye alındı. Yoğun bakım servisinde tedavi gören Güvercin, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Güvercin'in cenazesi, bugün Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde toprağa verildi.

AŞI KARŞITI DEVLET BAŞKANI KAPIDA KALDI

Aşı karşıtları sadece Türkiye'de değil dünyanın dört bir yanında farklı tartışmalara neden olabiliyor. 

Son olarak aşı karşıtlığıyla bilinen Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, aşı olmadığı için ülkesindeki Santos-Gremio maçının oynandığı stada alınmadı!

Dünyada aşı karşıtı olarak bilinen ender devlet başkanlarından olan Brezilyalı Jair Bolsonaro, ülkesinde futbol maçına alınmadı.

Brezilya’nın iki önemli takımı Santos ile Gremio’nun maçını izlemek için stadyuma giden 66 yaşındaki Bolsonaro, stat kapısında kalınca duruma tepkisini, “Niye aşı kartı, aşı pasaportu? Santos’un maçını izlemek istiyordum, aşı olmak gerekiyor dediler. Niye? Aşı olanlardan daha fazla antikorum var” sözleriyle gösterdi.

Brezilya’da da Türkiye’de olduğu gibi tribünde yer almak isteyen herkes çift aşı olmalı veya PCR testini göstermek zorunda.

Taraftarı olduğu Santos maçına alınmayan Bolsonaro, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için gittiği ABD’nin New York şehrinde de aşı olmadığı gerekçesiyle bir pizza restaurantına alınmamış ve yemeğini sokakta yemek zorunda kalmıştı.

Aşı karşıtı öğretim görevlisi virüsten öldü
Bolsonaro içeri alınmadı

 

Corona virüs salgının başında, pandemi hakkındaki sözleriyle ülkesi başta olmak üzere dünyada birçok eleştiri alan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında corona virüs nedeniyle hastaneye yatmıştı.

Brezilya, ABD’den sonra 600 binden fazla ölümle pandemide en çok can kaybının yaşandığı ülke konumunda.


 

Yorumlar