Asgari ücrette ikinci kritik toplantı bugün

Milyonlerca çalışanı ilgilendiren asgari ücretin belirlenmesi için ikinci toplantı bugün işçilerin ev sahipliğinde yapılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Asgari ücrette ikinci kritik toplantı bugün

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 11 Aralık Pazartesi günü yaptığı ilk toplantıda bir sonuca varamayarak, 18 Aralık Pazartesi günü, yani bugün, saat 13.30'da ikinci toplantısını gerçekleştirecek. Bu toplantıda, Hazine ve Maliye ile Ticaret Bakanlıkları ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından sunulacak ekonomik veri ve raporlar, asgari ücretin belirlenmesinde önemli bir rol oynayacak.

İLK TOPLANTIDA NELER KONUŞULDU?

İlk toplantıda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından asgari ücretin, çalışma hayatı için önemli bir sosyal politika aracı olduğu ve sadece asgari ücrete tabi çalışanları değil, tüm sektörleri, çalışanları ve işverenleri ilgilendirdiği vurgulandı. Işıkhan, 2024 yılı için belirlenecek asgari ücretin çalışanları enflasyonun tahribatından koruması ve istihdam hedeflerini desteklemesi gerektiğini ifade etti.

CUMHURBAŞKANININ ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Aralık Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, asgari ücretin çalışanların kayıplarını telafi edecek ve genel ekonomik dengeyi sarsmayacak bir seviyede olması gerektiğini belirtti. Erdoğan, önümüzdeki yılın dengeleri yeniden sağlamlaştırma ve atılım dönemi olarak görüldüğünü ifade etti.

BAKAN IŞIKHAN'IN AÇIKLAMALARI VE ENFLASYON BEKLENTİLERİ

Bakan Işıkhan, asgari ücretin yılda bir kez artırılmasının ilke olarak benimsendiğini ve Temmuz ayında olduğu gibi enflasyona ezdirilmemesi gerektiğini söyledi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Orta Vadeli Program (OVP) tahminlerine göre, 2023 yıl sonunda enflasyonun yüzde 65 olması ve son 6 ayın enflasyonunun yüzde 37,8 olarak kaydedilmesi bekleniyor.

2024 YILINDA ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Habertürk Yazarı Ahmet Kıvanç, Habertürk TV'de Oylum Talu'nun sorularını yanıtlarken, 2024 yılında asgari ücret zammının yüzde 40-50 arasında olabileceğini, bu oranın 16 bin ile 17 bin lira arasında bir rakama tekabül edeceğini öngördü.

Yorumlar