Asgari ücrette 10 aydır süren tartışma sona erdi

Asgari ücretin açıklanmasından sonra başlayan 'düşüş yaşanacak' tartışmaları 10 ay sonra sona erdi. Başbakan Yıldırım, bugün yaptığı son açıklamada düşüş yaşanmaması için gerekli düzenlemenin yapılacağını söyledi. Açıklamayla birlikte asgari ücretliler rahat bir nefes aldı.

Google Haberlere Abone ol
Asgari ücrette 10 aydır süren tartışma sona erdi
Sonhaberler / Haber Merkezi

1 Kasım seçimlerinden sonra kurulan AK Parti hükümetinin ilk icraatlarından biri olan asgari ücretin net 1300 liraya çıkarılmasından sonra başlayan tartışmalardan birisi bugün Başbakan Binali Yıldırım'ın yaptığı açıklamayla son buldu. Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından kamuoyuna açıklanan yeni asgari ücret minimum 1300 lira olarak belirlenmişti. Asgari ücretin açıklanmasından hemen sonra, başlayan tartışmada asgari ücretin belli bir zaman sonra düşeceği yönündeki iddialar dillendirilmişti. Tartışmalara son noktayı Başbakan Binali Yıldırım yıldırım koydu. Başbakan Yıldırım  milyonlarca kişinin beklediği asgari ücret açıklamasında, Maliye Bakanlığı'nın çalışma yaptığını ve yıl sonuna kadar asgari ücretin bin 300 liranın altına düşmeyeceğini ifade etti.

ÜST GELİR DİLİMİ NEDENİYLE DÜŞÜŞ YAŞANACAKTI

2016 yılının başından itiraben 1300 lira olarak belirlenen asgari ücretin ekim ayında bir üst gelir dilimine dahil edilip edilmeyeceği tartışmaları milyonlarca çalışan tarafından merakla takip ediliyordu. Konuyla ilgili İstanbul'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım açıklama yaptı.

Konuyla ilgili bugün açıklama yapan Başbakan Yıldırım, "Vergi diliminden sonra önümüzdeki ay bazı asgari ücretlilerin aldığı para bin 300 liranın altına düşebiliyor. Bunu önlemek için bir çalışma yaptı Maliye Bakanlığımız. Böylece yıl sonuna kadar vergi dilimi ne olursa olsun bin 300 liranın altında asgari ücret ödemesi olmayacak. Aradaki farkı Maliye Bakanlığı karşıladı. Yani aynı rakamı almaya devam edecekler. Vergiden dolayı kayıpları olmayacak." dedi.

Yorumlar