Asgari ücret netleşti mi son durum nedir? İki rakam konuşuluyor

Asgari ücret ne kadar oldu, netleşti mi sorusu milyonlarca çalışan tarafından merakla soruluyor. Şu ana kadar öne çıkan iki rakam söz konusu. İşte asgari ücrette son durum:

Google Haberlere Abone ol
Asgari ücret netleşti mi son durum nedir?

Asgari ücretle ilgili son gelişmeler milyonlarca çalışan tarafından yakından takip ediliyor. Ancak bu yıl hükümet ve işverenler, asgari ücret konusunun muhtemel bir zam furyasına dönüşmemesi için görüşmeleri ağırdan alarak yılbaşından sonraya bırakabilir.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU'NUN ÜÇÜNCÜ TOPLANTISI

Komisyonun 2024 asgari ücretini belirlemek için yapılacak üçüncü toplantısı merakla bekleniyor. İlk iki toplantıda henüz bir rakam belirlenmediği için gözler son toplantıya çevrildi​​.

MUHTEMEL 2024 ASGARİ ÜCRET ZAMMI

Yapılan hesaplamalara göre, Komisyon eğer 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak asgari ücrette yüzde 40 artış kararı alırsa, net asgari ücret 15 bin 963 lira, brüt asgari ücret ise 18 bin 780 lira olacak​​.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ AÇIKLAMASI

Muhammed Emin Akbaşoğlu, asgari ücretin cuma gününe kadar açıklanabileceğini belirtti. Açıklamada, işçi ve işveren sendikalarının asgari ücret belirlemede önemli rolleri olduğu ve hükümetin bir hakem gibi görev yaptığı ifade edildi​​.

MEVCUT ASGARİ ÜCRET

Şu anki asgari ücret, brüt olarak aylık 13 bin 414 lira 50 kuruş, net olarak ise 11 bin 402 lira 32 kuruş olarak uygulanıyor​​.

2024 yılı için yeni asgari ücretin belirlenmesi süreci devam ediyor.

Yakın zamanda net bir rakamın açıklanması bekleniyor.

Yorumlar