Asgari ücret için son toplantının yapılacağı tarih açıklandı

İşçi, işveren ve hükumet temsilcilerinden oluşan "Asgari Ücret Komisyonu" bugüne kadar üç ayrı toplantı yaparak işçilerin Ocak 2020 tarihinden sonra alacağı ücreti görüştü. Komisyon yarın yapacağı son toplantının ardından kararını açıklayacak.

Google Haberlere Abone ol
Asgari ücret için son toplantının yapılacağı tarih açıklandı

İşçilere ödenecek olan asgari ücretin belilenmesi için her yıl olduğu gibi bu yıl da aralık ayının gelmesiyle birlikte asgari ücret pazarlığı yapılmaya başladı.

Ocak 2020'den sonra işçilerin alacağı ücretin belirlenmesi için işçi, işveren ve hükumet temsilcilerinden oluşan "Asgari Ücret Komisyonu" üç ayrı toplantı gerçekleştirdi.

Komisyona üye olan işçi ve işveren sendikları Ocak 2020'de sonra ödenecek olan asgari ücret için hedefledikleri rakamı açıklarken siyasi partilerden de asgari ücret konusunda farklı teklifler geldi.

Kendi hesaplarını yapan sendikalar asgari ücret konusundaki beklentilerini açıklarken taraflarca verilen tekliflerin değerlendirilmesi sürecinde de sona gelindi.

SON TOPLANTI YARIN YAPILACAK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bakanlığın ev sahipliğinde toplanacak olan Asgari Ücret Komisyonu'nun dördüncü toplantısının tarihini açıkladı. Buna göre, komisyon yarın 14.00'te bir araya gelerek kararını verecek.

KARARI BAKAN SELÇUK AÇIKLAYACAK

 Asgari Ücret Komisyonu tarafından yarın belirlenmesi beklenen 2020 yılında geçerli olacak asgari ücret, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, tarafından açıklanacak.

ERDOĞAN: JESTİMİZ OLACAK

Asgari ücret ile alakalı Malezya'daki zirve sırasında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümetin çalışanlara bir jestinin olacağı müjdesini vermişti.

SENDİKALARIN TALEBİ

Sendikalar ortak bir açıklama yaparak, asgari ücretin en az 2 bin 578 lira olmasını istemişti.

Yorumlar