Asgari ücret desteği 400 TL oldu

Memur ve emekli maaş zammının yüzde 30'a yükseltildiğinin müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan işveren verilen asgari destek ücret miktarının da 400 Tl'ye yükseltildiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Asgari ücret desteği 400 TL oldu

Memur ve Emekli maaşlarının yüzde 30 olarak Ocak ayında hesaplara yatırılacağının müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, işveren asgari ücret desteğinin de 400Tl olduğunu duyurdu.

Asgari ücret konusunda da açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Özellikle küçük işletmelerimizin bu yükün altından daha kolay kalkmalarını asgari ücret destğini 400 liraya yükseltme kararı aldık'' diye konuştu. Erdoğan emekli ve memurların yüzde 30 olarak uygulanacağını açıkladı. En düşük emekli maaşı 5500 lira oldu. İşte detaylar. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda şunları söyledi:

Yeni müjdeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz. Her hükümet ve parti programımız bir eser ve hizmetleri paylaştık. Bizim milletimize bir ahdimiz var.

Biz eser ve hizmet siyasetiyle milletimizin gönlüne girdik. Bunun için hem kendimiz hem teşkilatlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız gece gündüz çalışıyor, mücadele veriyor.

Geçen yıl 530 milyon lira olarak gerçekleşen, yüzde 20'si hibe olarak verilen Orman ve Köy İlişkileri (ORKÖY) ödemeleri için bu yıl 1,2 milyar lira tahsis ettik. Kuraklığı engellemek için yeni proje başlatacağız. Tarım ürünlerindeki fiyat dengesini sağlamak için daha etkin mekanizmalar kuracağız. Et fiyatlarını dengede tutacak projelere ağırlık vereceğiz.''

İşverene asgari ücret desteği ne kadar oldu?
Özellikle küçük işletmelerimizin bu yükün altından daha kolay kalkmalarını asgari ücret destğini 400 liraya yükseltme kararı aldık."

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ NASIL ALINIR?

2023 yılı Ocak 2023 için 5510 sayılı Kanunun Geçici 88 inci maddesinde belirtilen şartları sağlayan iş yerlerinden bildirilen sigortalılara ilişkin 400TL olacak tutar, bu işverenlerin Kuruma ödeyecekleri sigorta primlerinden mahsup edilir ve bu tutar İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanır.

İşverenler Yönünden Aranan Şartlar:

  • Özel sektör işyeri işvereni olmak,
  • 5018 sayılı Kanuna ekli (I) sayılı cetvelde belirtilen kamu idareleri dışında kalan diğer kamu işyeri işvereni olmak.

 

Sigortalılar Yönünden Aranan Şartlar:

5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında haklarında uzun vadeli sigorta kolları hükümleri uygulanan sigortalılardan olmak.

Yorumlar