ASEAN-Türkiye Üçlü Bakanlar Toplantısı

- 51. ASEAN Dışişleri Bakanları Toplantısı çerçevesinde ilk "ASEAN-Türkiye Üçlü Bakanlar Toplantısı" yapıldı - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ASEAN Genel Sekreteri Dato Lim Jock Hoi ve ASEAN 2018 Dönem Başkanı Singapur Dışişleri Bakanı Vivian Balakrishnan ile bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
ASEAN-Türkiye Üçlü Bakanlar Toplantısı

SİNGAPUR (AA) - ASEAN ile Türkiye arasında "Sektörel Diyalog Ortaklığı" kurulmasının ardından ilk "ASEAN-Türkiye Üçlü Bakanlar Toplantısı" yapıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ASEAN Genel Sekreteri Dato Lim Jock Hoi ve ASEAN 2018 Dönem Başkanı Singapur Dışişleri Bakanı Vivian Balakrishnan, Singapur'da "ASEAN-Türkiye Üçlü Bakanlar Toplantısı" için bir araya geldi.

51. ASEAN Dışişleri Bakanları Toplantısı çerçevesinde düzenlenen toplantı, Türkiye ile birlik arasında geçen yıl Sektörel Diyalog Ortaklığı ilişkisinin kurulmasının ardından düzenlenen ilk üçlü bakanlar toplantısı oldu.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türkiye'nin uluslararası örgütlerle ilişkilerini derinleştirme hedefi doğrultusunda ASEAN Genel Sekreterliği ve ASEAN 2018 Dönem Başkanlığı ile yapılan görüşmede, gelecek dönemde atılacak adımlar ve iş birliği alanları değerlendirildi.

Yorumlar