Asaf Ataseven kimdir?

Asaf Ataseven kimdir, nerelidir, kaç yaşında vefat etti, soruları bugün açılan hastaneye adının verilmesiyle birlikte gündeme geldi. Sırf namaz kıldığı için çalıştığı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden atılmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Asaf Ataseven kimdir?

İstanbul'da bugün açılan Sağlık Bakanlığı Marmara Üniversitesi Prof. Dr. Asaf Ataseven Hastanesi'nden sonra "Asaf Ataseven kimdir?" soru işaretleri de gündeme gelmeye başladı. Asaf Ataseven, sırf namaz kıldığı için Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden kovulan ünlü doktor olarak bilinir. İşte Asaf Ataseven biyografisi: 

Asaf Ataseven 1931 yılında Gaziatentep'te dünyaya gledi. Vakıf Gureba Hastanesi'nin ünlü doktorları arasında yer alıyordu. 

Ataseven ilk, orta ve lise eğitimini memleketi Gaziantep'te tamamladı. İstanbul Üniversitesi Cerrapaşa Tıp Fakültesi'nde üniversite eğitimini tamamladı. Aynı üniversitede altı ay erken mezun olarak asistan olarak göreve başladı. 

Cerrahpaşa'da uzun yıllar boyunca başasistan olarak çalıştı. 

1964'te de uzmanlık imtihanını vererek genel cerrahi uzmanı oldu.

NAMAZ KILDIĞI İÇİN FAKÜLTEDEN ATILDI

Asaf Ataseven, Türkiye'de bir dönem hakim olan zihniyetin mağdurlarından biri olarak bilinir. Çünkü sırf namaz kıldığı için Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden atıldı.

Danıştay'a başvurdu ve 1970 yılında davasını kazandı ve Danıştay kararı ile üniversitedeki görevine döndü.

1974 yılında doçent, 1982 yılında da profesör oldu.

Üniversite dışında kaldığı 1974-1984 yılları arasında Bezm-i Alem Vâlide Sultan Vakıf Gurebâ Hastahânesi’nde genel cerrahi uzmanı şef muavini ve genel cerrahi kliniği şefi olarak çalıştı.

1984 yılında Bezm-i Alem Vâlide Sultan Vakıf Gurebâ Hastahânesi başhekimliğine getirildi. 1993 yılına on yılı aşkın bir süre yürüttüğü bu görevi sırasında hiç izin kullanmadı ve hastanenin vakfiyesinde yazılı olan şartları yerine getirebilmek için ciddi bir mücadele içinde oldu.

Yakalandığı kan kanserinden kurtulamayarak, tedavi görmekte olduğu hastanede 8 Eylül 2008 günü vefat etti. 

Eyüp Sultan Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

Tıbb-ı Nebevi çalışmalarıyla dikkat çekmiş olan ve ömrünün son yıllarını tamamen hayır işlerine adayan Ataseven, “özünü esirgemeyen, hep doğruyu konuşan bir hizmet eri” olarak tanınıyordu.kaynak belirt Meslekdaşı Gülsen Ataseven ile evli olan Ataseven iki çocuk ve beş torun sahibiydi.

Kızı Betül, Yıldız Holding'in sahibi Sabri Ülker'in oğlu Murat Ülker ile evlidir.

Asaf Ataseven'in adı 20 Haziran 2020 Cumartesi günü İstanbul'da açılan hastaneye verildi. 

Yorumlar