Artistik Cimnastik Federasyon Kupası

- Bolu'da başlayan organizasyona 80 sporcu katılıyor - Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen: "Bütün disiplinlerimizde olimpiyatlara katılmayı hedefliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Artistik Cimnastik Federasyon Kupası


BOLU (AA) - Türkiye Cimnastik Federasyonu tarafından organize edilen Artistik Cimnastik Federasyon Kupası, 10 ilden 80 sporcunun katılımıyla Bolu'da başladı.

Murat Canbaş Cimnastik Salonu'nda düzenlenen organizasyonda, yarışmalar öncesi açılış töreni düzenlendi.

Olimpiyat oyunlarına gitme şansı bulunan sporcuların yer aldığı, 2 gün sürecek şampiyonaya katılan 80 sporcu, kadınlar ve erkeklerde, yıldız, genç ve büyükler kategorilerinde mücadele edecek.

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, artistik cimnastik branşının bünyelerindeki en başarılı branş olduğunu belirtti.

Bu branştaki hedeflerinin, diğer branşlara nazaran daha yüksek olduğunu vurgulayan Çelen, "Bütün disiplinlerimizde olimpiyatlara katılmayı hedefliyoruz. Ama özelikle artistik erkek cimnastikte sporcularımız, dünya sıralamasında ciddi madalyalar alıp başarılar elde ediyorlar. Bugün burada olimpiyatlara hazırlanacak kız ve erkek takımlarımızı izleyeceğiz." diye konuştu.

Çelen, geçen hafta yapılan Dünya Challenge Kupası'nda başarılı sonuçlar alındığını belirterek, "Ümit ediyorum Türk cimnastiği çok güzel yerlere gelecek. Olimpiyatlarda da katılımcı sayısı olarak bir öncekine nazaran 1-2 kişi daha üzerine koyacaktır." ifadesini kullandı.

Federasyon Kupası'nın ilk gününde kadınlarda, yıldız, genç ve büyükler kategorisinde yarışmalar yapılacak. Organizasyon, yarınki yarışmalardan sonra düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek.

Yorumlar