Arsa ve tarlaya olan ilgi arttı

Konut fiyatlarının yerinde sayması hatta düşme eğilimine girmesi sonrasında birçok vatandaş yatırım aracı olarak artık ev değil arsa ve tarlayı görmeye başladı.

Google Haberlere Abone ol
Arsa ve tarlaya olan ilgi arttı

İstanbul ve çevresinde arsa ve tarla satışlarında dikkat çekici bir artış yaşandı. Konut satışlarındaki azalışın etkisiyle gayrimenkul piyasasında arsa ve araziye olan talep geçen yıla göre artış gösterdi. Bu artışın sebepleri ve en çok tercih edilen bölgeler merak konusu oldu.

KONUT SATIŞLARINDAKİ DÜŞÜŞ VE ARSA TALEBİ

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, milliyet.com.tr'ye verdiği demeçte, 2023 yılı gayrimenkul satışlarının geçen yıla göre yaklaşık yüzde 14 azalarak 2 milyon 949 bin olduğunu belirtti. Aynı zamanda, arsa ve arazi satışlarının geçen yıla göre arttığını vurguladı.

DEPREM VE PANDEMİNİN ETKİLERİ

Özelmacıklı, deprem ve pandemi sonrası dönemin, insanların arsa ve arazi yatırımlarına yönelmelerinde etkili olduğunu ifade etti. Konut fiyatlarının yükselmesiyle, vatandaşların mevcut birikimlerini arsa ve arazilerde değerlendirdiklerini belirtti.

KREDİ ERİŞİMİ VE YATIRIM FIRSATLARI

Krediye erişimin zorlaşmasıyla, insanların 'bir arsa alıp, ileride ev yapma' düşüncesiyle hareket ettikleri gözlemlendi. Arsa ve araziler, gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler için cazip fırsatlar sundu.

PANDEMİ SONRASI DEĞİŞEN ALGILAR

Pandemi sonrasında deprem algısının da etkisiyle, vatandaşlar arsa ve arazi yatırımlarına daha çok ilgi göstermeye başladı. Konutların erişilemez hale gelmesi, vatandaşları arsa alımına yönlendirdi.

İSTANBUL’DA EN ÇOK TERCİH EDİLEN BÖLGELER

İstanbul'da arsa talebinin en yoğun olduğu bölgeler arasında Silivri ve Çatalca'nın kuzey bölgeleri öne çıkıyor. Anadolu yakasında ise Şile ve Ağva gibi İstanbul-Kocaeli sınırındaki kuzey bölgeler tercih ediliyor.

MARMARA BÖLGESİNDEKİ POPÜLER YERLER

Marmara Bölgesi'nde Tekirdağ, Saray, Kadıköy mahalleleri ve Saray'daki Güngörmez, Ergene bölgeleri yoğun talep görüyor. Ayrıca Çorlu, Çerkezköy ve Kapaklı gibi yerler de tercih edilen bölgeler arasında.

KIRKLARELİ VE EDİRNE'DEKİ TALEP

Kırklareli'nde Lüleburgaz ve Babaeski, Edirne'de ise güney kısmındaki Enez bölgesi, arsa alımında rağbet gören yerler arasında.

ÇANAKKALE BİR YATIRIM MERKEZİ OLARAK ÖNE ÇIKIYOR

Çanakkale bölgesinde de arsa yatırımları artış gösteriyor. Lapseki, Gelibolu, Biga ve Ayvacık bölgeleri, 1-1.5 milyon bantlarında önemli tercih bölgeleri olarak dikkat çekiyor.

Yorumlar