Arnold Schwarzenegger kolundaki saat yüzünden Münih Havalimanı'nda gözaltına alındı

Ünlü Hollywood yıldızı Arnold Schwarzenegger Almanya'ya geldiğinde Münih Havalimanı'nda gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Arnold Schwarzenegger Almanya'da gözaltına alındı

"Cehennem Melekleri", "Terminatör", "Batman ve Robin" ve "Komando" gibi filmlerle tanınan Arnold Schwarzenegger, Almanya'daki Münih Havalimanı'nda gözaltına alındı. Olay, Schwarzenegger'in bir yardım etkinliğinde açık artırmada satmayı planladığı lüks saati beyan etmemesi üzerine gerçekleşti.

LÜKS SAAT BEYAN EDİLMEDİ

Gümrük memurları tarafından alıkonulan saat, İsviçreli saat üreticisi Audemars Piguet markasına ait.

Saatin 26 bin euro değerinde olduğu ve ithal edildiği için beyan edilmesi gerektiği bildirildi. Gümrük memurlarının yapmış olduğu inceleme sonucunda, bu beyanın yapılmadığı tespit edildi.

SORGULAMA VE CEZA

Oyuncunun, gerekli belgeleri doldurduğu ve gümrük memurunun her sorusuna cevap verdiği belirtildi. Schwarzenegger, yaklaşık 2 saat süren bir sorgulamanın ardından serbest bırakıldı. Vergi memurları, 26 bin euro değerindeki saat için oyuncuya 5 bin euro para cezası ve 4 bin euro vergi olmak üzere toplam 35 bin euro tahsil etti.

SERBEST BIRAKILMA SÜRECİ

Serbest bırakılma sürecinde, Schwarzenegger'in profesyonel tutumu ve olaya ilişkin sorulara verdiği yanıtlar dikkat çekti.

İsviçreli saat üreticisi Audemars Piguet markasına ait olan saat, gümrük memurları tarafından detaylı bir şekilde incelendikten sonra olay çözümlendi.

Yorumlar